Hírek

2005.02.26. 06:35

Csak a győzelem számít

Nem kerteltek az új, F2005-ös Ferrari bemutatóján pénteken. Jean Todt a mintegy ötszáz meghívott vendég és támogató előtt bátran kijelentette, zsinórban hatodszor is meg akarják nyerni a bajnokságot, bár tudják, hogy ez minden eddiginél nehezebb lesz.

Méhes Károly

Schumacher és Barrichello is csak előző este, a sötétség leple alatt pillanthatta meg összerakva az új vörös versenygépet, és a látvánnyal elégedettek voltak.
– Mindig jó látni, hogy amin annyi ember  hónapokon át szorgalmasan dolgozott, végre elkészült. Remélem, az F2005-ös olyan sikeres is lesz, mint amilyen szép! – lelkesedett Barrichello.
Luca di Montezemolo, a cég elnöke először a nagybeteg pápának küldte el a csapat jókívánságait, nem véletlenül, hiszen Schumiék nemrég a Vatikánban jártak, és megkapták II. János Pál áldását. Szavait lelkes taps fogadta.
Rory Byrne, az autó tervezője azonban nem hagyatkozhatott csupán az egyházfői áldásra, ezért aprólékosan elmagyarázta, mi volt a legfontosabb az F2005-ös tervezésekor, figyelembe véve az új szabályokat. Meg kellett oldani, hogy a csökkenő leszorító erő ellenére is stabil autót adjon a pilóták kezébe. A motornak ezentúl 1400 kilométert kell kibírnia, ami akkor is kemény dió, ha tudjuk, a Ferrarinál a motorhiba az utóbbi évek során ismeretlen jelenség volt. Jean Todt a sok technikai szállító közül egyet emelt ki: a Bridgestone-t, ami szintén szép házi feladatot kapott a FIA-tól: mivel nem lehet idén a verseny közben kereket cserélni, teljesen új gumikeverékeket kellett kikísérleteznie. Todt szerint e téren is sikerült nagyot alkotni.
Az öltönyéhez cowboycsizmát húzó Michael Schumacher, aki tizedik évadát kezdi meg Maranellóban, kicsit szomorú volt. Fájlalta, hogy nem rögvest az új géppel állnak rajthoz Melbourne-ben, de annak kifejezetten örül, hogy 19 futam lesz az idén, és csökken a tesztnapok száma.
– Egy verseny mindig sokkal érdekesebb, mint a tesztelés! – jelentette ki, és csak bízhatunk benne, hogy ezúttal tényleg érdekesek lesznek a nagydíjak is.
A lehetséges ellenfelek közül a bajnok Jenson Buttont emelte ki, mint mondta, őt magát is meglepte, hogy az angol fiú milyen érett versenyzést mutatott be tavaly.
Az biztos, pénteken Mara-nellóban – nem éppen jellemző módon – hó esett, már pedig itt azt tartják, a havazás szerencsét jelent. Nem hiába ez hangzott el legtöbbször a csapatvezetők szájából: Forza Ferrari! (Hajrá Ferrari!)

Méhes Károly -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!