Hírek

2005.01.26. 00:00

Vita Óbuda vagyongazdálkodásáról

Kiss G.

Egy létrehozandó részvénytársaságra bízná a III. kerület vagyongazdálkodását Óbuda-Békásmegyer önkormányzata. A vagyonkezeléssel járó feladatokat eddig a tulajdonosi bizottság és a Celler Kft. látta el, tavaly kevés sikerrel.

Az ingatlanértékesítésből várt nyolcszázmillió helyett mindössze négy-ötszázmillió forint érkezett a kerület kasszájába. A részvénytársaság megalakításáról február másodikán szavaznak a kerület képviselői. Előreláthatólag nem születik végső döntés az ügyben.

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja a vagyonkezelő igazgatójának személyére tett MSZP-s javaslatot. A szocialisták Kovács Gábort, a X. kerület vagyongazdálkodásáért felelős KŐBETA Rt. igazgatóját látnák szívesen ebben a tisztségben. Ismert: a kőbányai képviselő-testület pert indított a KŐBETA ellen, miután az Állami Számvevőszék szerint a cég félmilliárdos veszteséget okozott az önkormányzatnak. – Ezek után nem tudjuk elfogadni a szocialisták javaslatát – mondta lapunknak Szepessy Tamás, a III. kerületi Fidesz frakcióvezetője. Az ellenzéki párt mást is kifogásol. Szerintük az MSZP túl széles mozgásteret biztosítana a vagyonkezelő igazgatójának.

Lapunk megkereste Márkus Andrást, a kerület szocialista elnökét is. A politikus nyilatkozott lapunknak, de később visszavonta, hogy a Fidesz szándékosan ellentmond minden javaslatuknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!