Hírek

2005.01.10. 05:19

Újpest: Keleten is otthon

A címvédő Debrecen mellé elsőként az Újpest iratkozott fel a január végén esedékes terembajnokság hatos döntőjének mezőnyébe, bár a nyíregyházi csoportfináléban legyőzött Fehérvár is reménykedhet még.

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Örülnek a tornagyőztes játékosai: Tóth Norbertet Vanczák Vilmos és Farkas Balázs köszönti
[/caption]Bár az utcán, a csarnok előtt és a nézőtéren is voltak könnygáz-bevetést érdemlő összetűzések – a keleti végek egymás iránt nem lelkesedő ultrái és az újpestiek részvételével – mégis a műfüvön futballozók lehettek a főszereplők az Arany Ászok terembajnokság idei nyitányán. A 19 millió forintos összdíjazású sorozat első selejtezőjében a házigazda csalódást keltett, miként a Békéscsaba is, jól muzsikált viszont a későbbi nyertessel egyaránt remiző Diósgyőr és az Urbán Flórián által verbuvált Kelet válogatottja.
Az Újpest technikás focistái gyakorlattá tették, hogy vert helyzetből állnak talpra, s ráadásul Fortunával is szövetkeztek, hiszen az elődöntőben csak a hokiból ismert rávezetéses büntetőkkel tudták legyűrni az NB I/B-s vegyes csapatot. Mészöly Géza távollétében Véber György vezette harcba a lilákat, akik a 2500 néző előtt játszott fináléban is 0-1-ről fordítottak 3-1-re, s védték előnyüket a meccs végéig.

A fehérváriak reménye

A győztes újpestiek félmilliós jutalmat vihettek haza. A fehérváriak 375 ezer forintot oszthatnak szét egymás között. A nyíregyházi torna gólkirályi címét elhódító Hercegfalvi Zoltán plusz bevételként 125 ezret könyvelhet el. A Fehérvár számára sem úszott el véglegesen a debreceni döntő, hiszen a három selejtező finalistája közül a két legjobb második ott lehet a döntőben.

Tizenhárom újpesti gól

A csoport: Diósgyőr–Nyíregyháza 3-2, Diósgyőr–Újpest 3-3, Újpest– Nyíregyháza 5-0. A csoport végeredménye: 1. Újpest 4 (8-3), 2. Diósgyőr 4 (6-5), 3. Nyíregyháza 0.

B csoport: Fehérvár–Békéscsaba 4-1, Kelet válogatott–Békéscsaba 5-2, Fehérvár–Kelet válogatott 3-0. A csoport végeredménye: 1. Fehér-vár 6, 2. Kelet vál. 3, Békéscsaba 0. Elődöntők: Újpest–Kelet válogatott 2-2 (4-3), Fehérvár–Diósgyőr 4-3. döntő: Újpest–Fehérvár 3-2.

Gólok: Erős, Polonkai, Kovács illetve Tóth B., Györök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!