Hírek

2005.01.31. 00:00

Turek már büntetlen előéletű

A Kaiser-interjút összehozó, Turek néven ismert Haris Sándor jogilag már büntetlen előéletű.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="287"] Csákány Tibor vezetésével rögzítette a Kékfény stábja 2002-ben Kaiser Ede kommandós elfogását Zuglóban
[/caption]Haris ma sem tagadja, hogy a 90-es években valóban bűnözött. Kétszer el is ítélték, ám 1996-ban szabadult, és azóta jogilag már büntetlen előéletűnek számít. A Turek néven ismert férfi 60 napig együtt ült előzetesben Kaiser Edével életveszélyt okozó testi sértés gyanújával. A vizsgálatot vádemelési javaslat nélkül befejezték ellene. Tavaly szabadult és új életet él. Családja van, most várják a második babát.

Előéletét ismerve meglepő fordulat, hogy dokumentumfilmeket készít elesett emberekről külföldi tévécsatornák számára.
A Kékfényben múlt héten beharangozott Kaiser-interjú létrejöttében közreműködött, mivel Kaiser ragaszkodott ehhez. A börtönbe azonban nem ment be. Csákány Tibor szerint azért került fel a stáblistára a neve, hogy Kaiser ebből tudhassa, valóban ő szervezte az interjút.

Amit az MTV Csákány felfüggesztése miatt a belső vizsgálat befejeztéig nem sugároz. Pedig a beharangozót 1,8 millióan látták. Az MTV most már nem is adhatná le a műsort, mivel Kaiser ma maga is letiltatja azt.
Mint arról értesültünk, Haris Sándor ombudsmani állásfoglalást kér a személye miatt kirobbant botrány miatt. Szerinte ugyanis alapvető emberi jogai sérülnek azzal, hogy a jelek szerint nem kaphatja meg a társadalomba való visszailleszkedés jogát.

A móri ügyről pedig az a véleménye, hogy nem maradhat büntetlenül a mészárlás, akik elkövették, azoknak bűnhődniük kell.

A móri mészárlással összefüggésbe hozott Horváth Szilárd csak benne bízott

Horváth Szilárd a móri mészárlás után két héttel üzent Csákány Tibornak, hogy a Kékfény kamerái előtt feladja magát. A stáb Horváth ügyvédnője vezetésével Csillebércről vitte be a gatyában lévő Horváth Szilárdot a Maglódi úti börtönbe, ahol azonnal megkezdhette korábbi büntetése végrehajtását.

Kaiser Ede kikötötte, hogy Turek is legyen jelen

Kaiser Ede még 2003-ban néhány hetet egy cellában ült Turekkel, azaz Haris Sándorral a Nagy Ignác utcai börtönben. Turek egy évekkel korábbi gyanúsítás miatt volt előzetesben. A gyanú szerint társaival egy dunai

sétahajón életveszélyesen megsebesített egy külföldi állampolgárt. Kaiser az interjú szervezése során kikötötte, hogy egykori cellatársa is legyen jelen a felvételkor. Hogy miért ragaszkodott hozzá, azt még nem lehet tudni. Tény, hogy Turek felkerült a stáblistára, ám végül nem ment be a börtönbe. Az interjú elkészült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!