Hírek

2005.01.05. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Létszám
A képviselő-testület az elmúlt év végén meghatározta az iskolai osztályok, óvodai csoportok alsó létszámhatárát. A kerület három bölcsődéjének fenntartása akkor lehetséges, ha a létszám eléri a száz főt. (vs)

II. kerület RAJZVERSENY
Eredményt hirdettek a Bimbó Egyesület az önkormányzat Mi leszek, ha nagy leszek rajzpályázatán. A győztesek: Lukácsi Liza Blanka, a Remetekertvárosi Iskola, és Kocsis Máté, a Pitypang Utcai Általános Iskola tanulója. (vcs)

III. kerület Áremelés
Módosították a csarnokokról és piacokról szóló helyi rendelet a legutóbbi testületi ülésen. A Kolosy téri és a Békásmegyeri piacon a bérleti díjak négy százalékkal emelked-tek. (nvzs)

IV. kerület Remény
A nagykockás Szilágyi út átépítésére idén van remény. Újpest és a főváros közös beruházásaként megkezdődik a 800 méteres útszakasz kiszélesítése és forgalomtechnikai szabályozása. A részletes kiviteli tervek már készülnek. (vs)

V. kerület Székelyek
A Budapesti Székely Kör újévi első találkozóját ma este rendezi a belvárosi Aranytíz Művelődési Központban. Az egyesület célja változatlanul a határon túli egyesületek munkájának segítése, az erdélyi magyar kultúra magyarországi bemutatása. (ka)

VI. kerület KEDVEZMÉNY
Idén is jutányosan vásárolhatnak a Szépkorúak Klubjának tagjai különböző terézvárosi üzletekben. (rv)

VII. kerület Megújulás
A Garay térért Klub megbeszélést tart az Erzsébetvárosi Társasházak Közösségeinek és Képviselőinek Érdekvédelmi Egyesülete társaságában január 6-án délután fél hatkor az Almássy Téri Szabadidőközpontban. (kg)

VIII. kerület Parkolás
A 2004-es parkolási matrica 2005. január 31-ig érvényes. A 2005. évi matricát január 20-tól lehet megvásárolni az okmányirodában. A kerületi fizetőövezetben állandó lakhellyel rendelkezőknek ötszáz forintot kell fizetni. (vs)

IX. kerület Gyermektánc
A Garabonciás Együttes ingyenes próbáira várja e hét szerdától a történelmi táncok és játékok iránt érdeklődő 4–6. osztályos gyerekeket a Ferencvárosi Művelődési Központban. (ka)

X. kerület HŐS UTCA
Az önkormányzat százhatvan olajradiátort és száz rezsót vett a felrobbant épületbe. Az elektromos hálózat újjáépítéséhez szükség volt egy új transzformátorházra is. (ia)

XI. kerület Kihunynak a fények
Vízkeresztkor leszerelik a karácsonyi díszkivilágítást az újbudai lámpákról és villanyoszlopokról. A fényáradat csaknem tízmillió forintjába került az önkormányzatnak. (tt)

XII. kerület Filmklub
Gertler Viktor Az aranyember című filmjét tekinthetik meg szerdán a Csörsz Utcai Művelődési Központ Nyugdíjas Filmklub és Teaházának vendégei. (ka)

XIII. kerület Sporttámogatás
A kerületi sportegyesületben sportoló utánpótláskorú válogatott versenyzők felkészülésének és versenyzésének támogatására a kerület sportéletét támogató alapítvány kilenc pályázatra összesen 500 ezer forintot fordított. (vs)

XIV. kerület BŰNMEGELŐZÉS
Pályázatot hirdetett az önkormányzat, amelynek keretében hevederzárat szerelnek fel az egyedülálló, kis jövedelmű nyugdíjasok lakásán.  (nvzs)

XV. kerület Vizsgadíj
A kerületi önkormányzat 2005-ben folytatja a diákoknak járó vizsgadíj támogatási programját. A sikeres középfokú nyelvvizsgát, ECDL-vizsgát, vezetőiengedély-vizsgát tett kerületi gyerekeknek az önkormányzat kifizeti vizsgadíját. (zsp)

XVI. kerület Koszorúzás
A Cinkotai Köztemetőben január 12-én tartják a doni áttörés emlékünnepélyét. A hatvankét éve lezajlott tragédiában közel hatvanezer polgártársunk vesztette életét. (vs)

XVII. kerület KÖRNYEZETVÉDELEM
Az önkormányzat illetékes bizottsága a tavalyi év végi tartalékkeretét a Rákoscsaba-Újtelepért Egyesület részére digitális fényképezőgép vásárlására és faültetésre fordította. (dná)

XVIII. kerület ADOMÁNY
Három önkormányzati képviselő százezer forint személyes adománnyal létrehozta a Havanna Lakótelepi Gyermekekért Alapot. (nvzs)

XIX. kerület DALKLUB
Jégvirágos, hideg tél volt címmel magyarnóta-délutánt tartanak a Kispesti Munkásotthonban ma délután 3 órától. (dná)

XX. kerület Evangélikus gyülekezet
Ádventi ház nevű gyülekezeti házában tarthatja rendezvényeit a pesterzsébeti evangélikus egyházközség. (ka)

XXI. kerület Terv már van
Elfogadta a testület Csepel közlekedési helyzetének javítását célzó munkatervet. A végrehajtásra a 2005. évi költségvetésből 51 millió 350 ezer forint felhasználására nyílik lehetőség. (vs)

XXII. kerület HANGVERSENY
Újévi hangversenyt ad a budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban pénteken. (nvzs)

XXIII. kerület CSALÓK
Az önkormányzat munkatársainak adják ki magukat, és így próbálnak bejutni az idős emberek lakásába ismeretlen csalók. A polgármesteri hivatal kéri a lakosságot, hogy ne dőljenek be a próbálkozásnak. Az önkormányzat levélben vagy telefonon értesíti a lakókat, mielőtt felkeresik őket. (vz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!