Hírek

2005.02.01. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Tanári győzelem A hét végén megrendezett kettőezer-öt perces maratoni focimérkőzésen a tanárok 710:511 arányban győztek a diákok ellen. (kg)

II. kerület Rosszak az utak Önnek mi jelenti a legnagyobb gondot a kerületben? – teszik fel a kérdést a www.masodikkerulet.hu világhálós honlapon. Eddig legtöbben az utak állapotát kifogásolták. (kg)

III. kerület Óvoda A kerületi óvodások száma az előző évhez képest nem változott. Ebben az évben száznegyvenhét óvodai csoport működik huszonhármas átlaglétszámmal. (kg)

IV. kerület Vasárnap is A kerület Templom utca 5. szám alatti állatorvosi rendelője ezentúl vasárnap is nyitva tart 18-tól 19 óráig. Telefonos ügyelet a 06-30/283-4251-es számon érhető el. (vs)

V. kerület ÁRVÁK Tíz árván maradt Srí Lanka-i gyermeket fogadott jelképesen örökbe az önkormányzat. A Hild József általános iskola pedig egy gyereket támogat a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül. (rv)

VI. kerület ELVÁLTAK Továbbra is a Kapcsolat Alapítvány segíti az elvált szülők és gyermekeik közti kapcsolattartást. A törvény szerint a 40 ezernél nagyobb lélekszámú települések kötelesek ilyen feladatot ellátó szervezetet működtetni. (rv)

VII. kerület KITŰNŐ PEDAGÓGUSOK Három erzsébetvárosi pedagógust is kitüntetett az oktatási tárca. Romhányi Gáborné, Burghardt Jenőné és Móri Árpádné kapta idén év elején Magyar Bálint minisztertől a rangos elismerést. (rv)

VIII. kerület VÁLTOZÁS Falus Péter SZDSZ-es önkormányzati képviselő fogadóórája februártól minden hónap második szerdáján 17 órától lesz a polgármesteri hivatal 101-es szobájában. (dná)

IX. kerület VERSEST A Ráday Könyvesház Mesterkurzus programsorozatának február 2-án este 6 órától Kalász Márton lesz a vendége. (dná)

X. kerület EGYEZTETÉS Andó Sándor polgármester előzetes egyeztetést követően tartja fogadóóráit. Helyszín a polgármesteri hivatal (Szent László tér 29., első emelet 45.). Telefon: 433-8201. (dná)

XI. kerület Kitüntetés Karai Sándor fotóművész és Bráda Tibor Munkácsy-díjas festőművész vehette át Újbuda  Pro Cultura Díját. Molnár Gyula polgármester a Tranzit Art Caféban adta át a kitüntetést. (ka)

XII. kerület Természetjárók  A komoly kitartást igénylő túrákat kedvelők Téry Ödön Baráti Társasága ma délután tartja összejövetelét a Virá-nyosi Közösségi Házban. Várják az érdeklődőket. (ka)

XIII. kerület FELOLVASÁS Bárki felolvashatja írását a József Attila Művelődési Központban ma este 19 órától. A nyitott irodalmi est vendége Imre Flóra költő, házigazda Gyukics Gábor. (dná)

XIV. kerület MULATSÁG Kéri György skótdudás előadását, Mollini bűvészt és a Budapesti Stúdió Tánckar táncosait is láthatták a résztvevők a zuglói közbiztonsági vállalkozók bálján. A belépők árából közbiztonsági és tűzvédelmi célokat támogatnak. (nvzs)

XV. kerület Főtér Az újpalotai Nyírpalota Társaság a városrész főteréről tart kerekasztal-beszélgetést ma este hatkor
az Újpalotai Közösségi Házban. Az est vendége lesz Balázs Zoltán kerületi főépítész. (pg)

XVI. kerület Válasz írásban Szabó Lajos Mátyás polgármester az írásbeli válaszhoz való jogával élve, 15 napos haladékot kapott. A kerület vezetője arra az interpellációra válaszol így, amely azt feszegette, hogy miért költöttek három Suzuki és egy Seat téli felkészítésére mintegy egymillió forintot. (pg)

XVII. kerület Civil asztal Szociális kerekasztal-beszélgetést rendez ma 10.00–12.00 óra között a kerületi gyermekjóléti szolgálat. Az esemény helyszíne a Pál apostol Általános Iskola könyvtára. (pg)
XVIII. kerület TŰZZOMÁNC Vörös izzások címmel nyílt meg Csillagné Lőrincz Zsuzsa tűzzománc-kiállítása a lőrinci nagykönyvtár galériájában. (vz)

XIX. kerület ÖRÖKBEFOGADÁS Harminc Srí-Lanka-i gyereket fogadott örökbe Kispest. Az önkormányzat tegnap adta át
a Baptista Szeretetszolgálatnak az egymillió forintot. (vz)

XX. kerület BUSZ Alacsony padlós Volvo buszokat állítottak üzembe. A kerületi járatokon így a mozgáskorlátozottak is könnyebben utazhatnak. (vz)

XXI. kerület Kapubontás Az egykori Csepel Művek gyártelep kerítésén ajtók nyíltak, a kapukat rég nem őrzik. Elérkezett annak az ideje is, hogy a főkapuszárnyakat és fémszerkezetüket is elbontják. (vs)

XXII. kerület Mérik a sebességet 4,8 millió forintért mobil készüléket vásárolt a kerület.
A berendezés nem villan, sötétben is „lát”. A január 27-i próbaüzem után a kerületi rendőrkapitányság munkatársai folyamatosan használhatják. (vs)

XXIII. kerület Környezetvédelem A környezeti károk mérséklése, az ártalmak megelőzése érdekében a soroksári önkormányzat környezetvédelmi alapot hozott létre. A fenntartáshoz szükséges pénzt a környezetvédelmi bírságokból, a környezetterhelési díjakból és a költségvetésben erre a célra elkülönített összegből fedezik majd. (vs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!