Hírek

2005.01.28. 00:00

Felszedték a vasúti síneket a tolvajok

Két, egymással összekapcsolható bandát leplezett le a rendőrség. A tettesek vasúti síneket szedtek és daraboltak fel, majd értékesítették.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="304"] Komáromi Endre szerint a vasúti sínekért kilónként húsz forintot kapnak a tolvajok. A MÁV-nak ugyanez 4500 forintjába kerül.
[/caption]Komáromi Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője szerint a bűncselekményhez nagy értékű, saját fejlesztésű eszközöket használtak. Mindkét banda hamis papírral próbálta igazolni, hogy a MÁV-tól kapott megbízást a sínek felszedésére. Az iratokat a MÁV munkatársa állította ki, hogy álcázza a bűncselekményt. Ellene is eljárást indított a rendőrség. Az ügyben eddig három, illetve hat gyanúsított van, akik szabadlábon védekeznek. A banda nem csak síneket lopott, hamis papírokkal autókat is vettek és azokat külföldre értékesítették.
Földházi György, a MÁV biztonsági főosztályvezetője szerint a közbiztonságot veszélyeztető lopások száma tavaly hússzorosára nőtt az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Lapunknak azt mondta: forrás hiányában a fővonalak épségét három-, az ipari útvonalakét egyhavonta tudják csak ellenőrizni.

A tettesek vasúti síneket szedtek és daraboltak fel, majd értékesítették. Nagy Eszter Dóra -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!