Hírek

2005.01.08. 00:00

Az élet forrását kapják ajándékba

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="288"] A legfontosabb berendezést, egy víztisztítót vitt tegnap Ferihegyről
[/caption]Ötvenezer Srí Lanka-i lakos mindennapi tiszta vizét biztosítja az a berendezés, amelyet a fővárosi vízművek küldött tegnap Délkelet-Ázsiába. A természeti katasztrófa által sújtott ország számára ez a legértékesebb segítség. A szerkezet a tengervíz kivételével bármilyen édesvízből 4500 liter ivóvizet állít elő óránként.
A több mint hét tonna súlyú szállítmány tegnap két órakor szállt fel Ferihegyről a Malév egyik 767-es Boeing gépével.
A repülő száznyolcvan turistával a fedélzetén Bangkokba indult. Az előzetes tervekkel szemben visszaútján tesz majd kitérőt Srí Lankára. A berendezés, valamint a használatához szükséges eszközök mellett egy terepjáró, élelmiszercsomag, higiéniai eszközök, gyógyszerek és telefonok vannak a gép rakterében. Az adományt tíz szakember is elkíséri. A vízművek öt önkéntese, négy polgári védelmi szakember és egy orvos. A fővárosi önkormányzat ötmillió forintot biztosított a költségekre, az elektromos művek tízmillió, a gázművek hárommillió forintot ajánlott fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!