Hírek

2005.01.26. 07:27

Az Aviátor tizenegy Oscar-jelölése

Hollywoodban úgy tartják, hogy a Golden Globe-díj már előszobája az Oscarnak. Bár mindig érhetik meglepetések a biztos befutóra fogadókat.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="202"] Annette Bening, Szabó István Csodálatos Júliájával Oscar-várományos
[/caption]

Leonardo De Capriót, az Aviátor című mozi főszereplőjét is jelölték az akadémiai díjra. Az elmúlt héten az Arany Glóbusz díjkiosztóján színpadra szólították a film rendezőjét, Martin Scorsesét, aki igencsak megérdemelné már a szobrot. Az Aviátor összesen tizenegy jelölést kapott. Ez azt vetíti előre, hogy a Howard Hughes életéről szóló mozi viszi el a fődíjat.

Bár ott liheg a nyomában harmadikként az Eastwood rendezte Million Dollar Baby című mozi, Hilary Swankkal. Amikor Clint Eastwood megkapta a rendezésért járó Arany Glóbuszt, az egész vendégsereg felállva tapsolta. Eastwood tizenhárom éve nyert Oscart a Nincs bocsánat című alkotásával. A Szabó István rendezte Csodálatos Júliát nem jelölték aranyszobrocskára, de a főszereplő Annette Beninget igen. Ray Charles élettörténete is az oscaros listán szerepel. Ha a Ray című film nem is nyer, de  Jamie Foxx a legjobb férfi főszereplő kategóriában első a jelöltek között. Az utóbbi időben Amerika különben is odafigyel a színes bőrű színészekre. Denzel Washington, Halle Berry is dobogóra állt már. A február 27-ei Oscar-díj-átadó ünnepségen azért még érhetik meglepetések a meghívottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!