Hírek

2005.01.26. 00:00

Állami vagyonnal üzletelnek

Katonai kiárusítást tartanak Marcaliban. A honvédség helyett azonban itt is a kereskedők jutnak nagy nyereséghez.

Szakács Árpád

Jól keresnek az üzérek a Somogy megyei Marcaliban található katonai használt cikk bolton. A térségben egy éve nyílt honvédségi „turkálóban” a használatból kivont katonai holmikat lehet megvásárolni. Az interneten közzétett árlistán épp úgy találunk ruházati tárgyakat, mint a vendéglősök által keresett konyhai eszközöket.

A hirdetmény szerint bárki vásárolhat a boltban, aki igényt tart a használt, ám úgy is jóval áron alul kínált termékekre. Csakhogy itt is vannak elsők az egyenlők között. Egyesek ugyanis a jó nyereséggel kecsegtető tárgyakra egyből ráteszik a kezüket, hogy azon többszörös áron adjanak túl. Különösen jól megy az üzlet akkor, ha az értékesítést a katonai bolt személyzete is segíti. Ha az érdeklődő olyan terméket szeretne nagy tételben, amely a tájékoztatás szerint épp nincs raktáron, akkor a csalódott vásárlónak bizalmasan megsúgnak egy számot, ahol lehet kapni a kívánt áruból. A vonal túloldalán jelentkező P. L. készségesen segített lapunk álnéven érdeklődő munkatársának is. Csak épp a kért tárgyakat kétszeres áron ajánlotta, mint ahogy az a honvédségtől kikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!