Hírek

2004.12.29. 00:00

Politikusok – Magánügyek

BAMA

Szentgyörgyvölgyi Péter veteránnal ünnepelt
Az első világháborús limanovai csata kilencvenedik évfordulóján Szentgyörgyvölgyi Péter, a parlament fideszes országgyűlési képviselője idős katonákkal közösen tartott megemlékezést. A hajdani ütközet legfiatalabb veteránja nyolcvankét éves, a legidősebb kilencven. Azzal búcsúztak egymástól, hogy a százéves évfordulóról ne hiányozzon senki sem. „A legifjabb és legöregebb veterán ott lesz akkor is” – reméli az ellenzéki honatya.

Balogh László gondoskodott tartalék szavazóurnáról
Balogh László, az MSZP Kecskeméten élő országgyűlési képviselője gondoskodott szavazóurnáról a rendszerváltás hajnalán. A honatya az 1990-es önkormányzati választás idején a megyei tanácsnál dolgozott. Az egyik tanácselnök két vadászra bízta az urnát, hogy vigyázzanak rá a szavazás kezdetéig. A fegyveresek azonban berúgtak, s a vita hevében cafatokra szedték a dobozt. Balogh László egy tartalék urnával mentette meg a helyzetet.

 

Kökény Mihály kedveli a régi korok festészetét
Kökény Mihály, a szocialisták fővárosi országgyűlési képviselője szívesen látogat kiállításokat. Legutóbb, karácsony másnapján nézte meg feleségével a „Mesterművek – 400 év francia festészete” című kiállítást. A volt egészségügyi miniszter örömmel vette Budapesten a nagyszabású tárlatot. Az ilyen szintű látványosságért korábban külföldre kellett utaznia. A műalkotások közül különösen az impreszszionista festők képeit kedveli.

Font Sándor elhalasztotta az erdőtelepítést
Nem várt akadályokba ütközött Font Sándor független képviselő erdőtelepítése. Elöregedett szőlőültetvényét félig kivágták, amikor kiderült, pótolni kell az elmaradt hatósági szemrevételezést. Fontot boszszantja, hogy gyakran értelmetlenül időrabló, költséges hivatalos elintéznivalók akadályozzák a földművelést. Ő is kénytelen jövő tavaszra halasztani az erdőtelepítést, nehogy a későn elültetett csemeték kifagyjanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!