Hírek

2004.12.04. 00:58

Gálaest Eusébióval

BAMA

Immár 47. alkalommal szavaztak a sportújságírók az év legjobbjairól. Az elmúlt évekhez hasonlóan a díjakat most is a Sportcsillagok Gálaestjén adják át, december 15-én, a Budapesti Kongresszusi Központban.

Az olimpián, illetve a világ- és Európa-bajnokságokon sikert elért magyar sportolókra majd kétszázan szavaztak. Ezúttal nemcsak a honi kiválóságok lesznek jelen az eseményen, hanem egy külföldi világsztár, a portugál Eusébio is ott lesz a 600 fős gálán, aki különdíjat kap. A rengeteg idei sikernek köszönhetően akár 8-9 sportág képviselői is díjazottak, dobogósok lehetnek.

Különdíjat kap a női műkorcsolyázás első magyar Európa-bajnoka, Sebestyén Júlia, illetve az uraknál a sakkvilágbajnoki címért csatázott Lékó Péter és az ökölvívó-világbajnok Erdei Zsolt közül legalább az egyik sportoló. Az este folyamán adják át a magyar Aranylabdát is.  Eusébio „emberség díjban” részesül, elsősorban azért, amit ő és klubja, a Benfica az év elején a pályán elhunyt Fehér Miklós emlékének méltó ápolásáért tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!