Hírek

2004.12.11. 06:57

Félmilliárdhoz közeli tartozás

Az élvonalbeli klubok közül a legnehezebb helyzetben a Zalaegerszeg van. A zalai kék-fehérek tartozása az elmúlt évi mérleg szerint 372 millió forint volt. Jelenleg megközelíti a félmilliárdot.

Lázár Lajos

Sokak szerint az utolsó bajnoki fordulóban azért cserélt be három ismeretlen fiatalt Gellei Imre, a ZTE szakvezetője, mert elképzelhető, hogy a meghatározó játékosok többsége távozik a téli szünetben. A klub adóssága a pénzügyi mérleg pillanatnyi állása szerint 482 millió forint.
A különféle felhívásokra érkező támogatások csak csordogálnak, valamennyi labdarúgójának tartozik az egyesület. A vezetés folyamatosan tárgyal, és a napokban elkészült az új szerződéstervezet, melyet a csapat tagjai közül mindenkivel megvitatnak. Aki elfogadja, annak megszűnik a régi szerződése, és az új lép életbe. Aki nem ért egyet a tervezetben foglaltakkal, az a szabályok értelmében szabadon igazolhat, hiszen a klub szegte meg a szerződést.
A klub irányítói csak abban az esetben látják biztosítottnak az anyagi hátteret tavaszra, ha 25 százalékkal csökkentik a játékosok jövedelmét. Waltner és Janjics már jelezték, hogy nem tárgyalnak a változtatásról, Waltner fel is jelentette klubját a ligánál. Az ő távozásukat biztosra veszik a ZTE-nél. A Reggel értesülése szerint Waltner után érdeklődik a Ferencváros és a Győr is. Gyánó sem írja alá a módosítást, elmegy Zalaegerszegről, és valószínűleg visszatér régi csapatába, a Vasasba. Szamosi a jövő hétre ígért választ, míg Balog és Sebők Vilmos még nem nyilatkoztak. A Vasas egyébként Gyánó mellett szívesen látná soraiban Szamosit és Sebők Vilmost is.
Szóban ígéretet tett a maradásra Varga, Selei, Nagy, Babati, Kaj, Kocsárdi, Kozmér, Ljubojevics, Koplárovics, Józsi, Csóka és Sebők József. Velük folyamatosan tárgyalnak, és a vezetés azt reméli, hogy a szóban tett ígéretet aláírás követi. Az is elképzelhető, hogy az adott szó ellenére mégis meggondolja magát valaki, és ha kedvező ajánlatot kap mástól, oda szerződik.

Gellei Imre a bajok ellenére is bizakodó

A ZTE szakvezetője, a volt szövetségi kapitány Gellei Imre a következőket mondta a kialakult helyzetről: – A hazai mecscseinket átlag 6500 néző látta, Egerszegen igény van az élvonalbeli csapatra. Kötelességünk az összefogás, nem szeretnénk a Dunaferr sorsára jutni. Bízom abban, hogy akik szóban megígérték a maradásukat, azok maradnak is. Talán a bizonytalanok is meggondolják magukat, és mégis a ZTE játékosai lesznek. A távozókat tehetséges fiatalokkal pótolhatjuk. Ha Szamosi megy, akkor igazolnunk kell egy védőt. Jelenleg

a harmadik helyen állunk, ezt

a pozíciót nem adjuk fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!