Hírek

2004.12.31. 00:00

Dísztér helyett kirakodóvásár lesz

Tóth Tímea

Mégsem lesz díszpark a Pollack Mihály téren. Azt már régóta tudják a Kálvin téri palotanegyedben élők, hogy mélygarázs épül a Magyar Rádió épülete előtt. Ha máshonnan nem, akkor a környéken uralkodó közlekedési káoszból lehetett következtetni arra, hogy nagy beruházás készül. A 12 ezer négyzetméter alapterületű, ötszintes, 414 férőhelyes parkolóházat építő cég eredetileg egy díszparkot szeretett volna kialakítani a felszínen. Hat emelet ma-gasságban, szökőkúttal, padokkal és sok-sok fával. A hatóságok azonban másképp gondolták.
– A Fővárosi Tervtanács nem tekinti térnek ezt a területet.
Azt mondják, ez történelmileg csupán egy kiszélesedett utca. Ezért itt nem lehet parkot kialakítani – mondja Bodgán Tibor,
a Pollack Mihály téri Mélygarázsépítő Kft. jogi képviselője.
Valamilyen közösségi funkciót kap majd a tér, azaz utca. Valószínűleg sátras vendéglátóegységeknek, vásároknak ad majd otthont nyaranta. Persze csak akkor, ha beépül a föld alatti terület. Az építő cég azt ígéri, hogy jövő év végén már várja az autósokat az új mélygarázs. Mostanra a gödör készült el, két hónap múlva látnak hozzá a parkolóház oldalfalának építéséhez. A garázs szerkezetét nyáron kezdik el kialakítani. A több mint kétmilliárd forintos beruházást a VIII. kerületi önkormányzat kezdeményezte a lakosság kérésére, tizenegy évvel ezelőtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!