Hírek

2004.12.27. 00:00

Belejöttek az autómba

KÁR Olvasónk parkoló gépkocsijába hátulról beleszaladt valaki. A károkozó ismeretlen, a saját biztosító nem fizet.

BAMA

Minden gépkocsi-tulajdonosnak kötelező felelősségbiztosítást kötnie. Ha nekünk kárt okoz valaki, akkor az ő biztosítójától kaphatunk kártérítést – mondja dr. Kéri Tamás ügyvéd. Saját autónkat mi nem biztosíthatjuk más által okozott kárra.

Ha parkoló autónkba szalad bele valaki, a vétkes akkor jár el helyesen, ha például a szélvédőn hagyja elérhetőségét. Sajnos ezt sokan nem teszik meg. Sőt, egyre több olyan sofőr szaladgál az utakon, akinek nincs kötelező biztosítása. Akkor sem kell azonban elkeserednünk, ha a károkozó ismeretlen.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) létrehozott egy kártérítési alapot, amelyből ilyen esetekben fizet nekünk. A szervezetről és tevékenységéről sok hasznos tudnivalót olvashatunk a www.mabisz.hu című honlapon. Ugyanitt találunk információt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról és annak díjairól. A gépjárműkárok rendezésére a szövetség külön irodát tart fenn. A szervezet címe: 1052 Budapest, Deák Ferenc u. 10. Telefonszáma: 266-3841. Interneten az [email protected] címen kereshetjük meg őket kérdéseinkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!