Hírek

2004.11.30. 06:39

Csomagolhat az állatkórház

Január 1-jével megszüntetné a Lehel úti állatkórházat a Fölművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM). A tárca egy új alosztályának irodáit helyezné az épületbe.

Kiss Gergely

[caption id="" align="alignleft" width="280"] Negyvenezer kisállatot látnak el. Hargitay András állatorvos (jobbra) és Nagy István szakápoló mindennap dolgozik.
[/caption]– December 31-ig ki kell költöznünk – mondja lapunknak Hargitay András (48), a kórház ismert állatorvosa. A korábbi világ- és Európa-bajnok úszó szerint ennyi idő alatt ez lehetetlen. – Nem is tudnánk hová menni. Ha a tárca nem változtat elképzelésén, 31-e után nem lesz Budapest központjában 24 órás állatorvosi ügyelet.

Az intézmény dolgozói 15 éve bérlik az épületet az FVM-hez tartozó Fővárosi Állat-egészségügyi és Élelmiszer Ellenőrzési Állomástól. Az utóbbi időben évente, majd félévente hosszabbították a szerződést.
A kórház megszüntetéséről már hónapok óta keringtek a hírek, hivatalosan azonban ezt senki nem kívánta megerősíteni.

A találgatás november 15-ig tartott. Ekkor közölte az állat-egészségügyi  állomás igazgatója, hogy az FVM nem kívánja meghoszszabbítani a szerződést. A kórház vezetése ezt követően a minisztériumhoz fordult.
– Teljes a bizonytalanság körülöttük – mondja Hargitay. – Még azt sem tudni, ki az ügy felelőse. Annyit hallottunk, hogy egy új alosztály irodáit helyeznék ide.

Nagy az aggódók tábora, az intézetben negyvenezer kutyát és macskát látnak el évente.

Nézze meg további képeinket a képgalériában!

Tegnap a parlamentben is szóba került az intézet sorsa

Az üggyel kapcsolatban a Reggel tegnap megkereste az FVM-et is. Kérdéseinkre nem kaptunk választ.

A kórház sorsáról érdeklődött Béki Gabriella (SZDSZ) is, aki a parlament tegnapi ülésén tette fel kérdéseit a földművelésügyi miniszternek. Németh Imre közölte: döntés még nem született, folynak a vizsgálatok. Szerinte a kórház megszüntetése nem érin-

tené hátrányosan az állattulajdonosokat, mivel 171 magánműtő működik a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!