ultrafutás

2018.05.16. 08:29

Zahorán János harmadik Palicson

A hétvégén rendezték meg Szerbia legrangosabb ultramaratoni viadalát, a palicsi huszonnégy órás futóversenyt, amelyen a békéscsabai Zahorán János, a JALTE-Alföld TE versenyzője 204,7 kilométeres összteljesítménnyel az előkelő harmadik helyen végzett.

V.L.

A nem mindennapi megmérettetést egy, a palicsi tó mellett kijelölt körpályán rendezték. A békéscsabai ultrafutó hatodik alkalommal állt rajthoz a Nemzetközi Ultramaratoni Szövetség világbajnoki kvalifikációs versenyén, ám az idei indulása ugyanakkor sokáig kérdéses volt. Zahorán János ugyanis hónapokon keresztül térdsérüléssel küszködött, így hosszú időre kényszerpihenőre volt ítélve. Március végén, egy eredményes rehabilitációt követően kezdődhetett el egy sikeres és céltudatos felkészülés, amely meghozta a gyümölcsét.

Ugyanakkor nem volt könnyű dolga Zahoránnak. A szombat déli rajt, és a szokatlan hőség alaposan próbára tett minden indulót, így a békéscsabai ultramaratonistát is. Zahorán János komoly izom- és gyomorpanaszokkal küzdött a verseny első felében. Csakis a rutinjának, elszántságának, és a két kiváló kísérőjének (Görgényi András, a Békéscsabai AC tapasztalt ultrafutója, valamint felesége, Görgényi Zita, ugyancsak a Békéscsabai AC egykori élsportolója) köszönheti, hogy mindezen nehézségekből kilábalva az éj leple alatt friss erőre kapva gyorsítani tudott, és végül 204,7 kilométert teljesítve, az előkelő harmadik helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában