vízilabda

2018.09.21. 15:13

Vérátömlesztés a békéscsabai pólósoknál

Rendre a sátorállításos időszak kezdetére esik a Swietelsky-Békéscsaba őszi rajtja az OB I B-ben, idén sem lesz ez másként, ami azt jelenti, hogy a viharsarki pólósoknak csaknem kétszer két hétig nincs hol felkészülniük.

V. L.

A mérkőzéseket azonban le kell játszani, az elsőn a Vasas otthonában szerepelnek. A játékoskeretben óriási változások történtek, sokáig az is kérdéses volt, hogy benevezik-e egyáltalán a csapatot az OB I B-be. A változásokról dr. Szilágyi Kristóf beszélt.

– Rácz Norbert és Józsa Tibor Hódmezővásárhelyre, Szabó Zsombor Csongrádra igazolt, Tifrea Ovidiu hazaköltözött és a Crisul Oradea, Major Levente pedig a Szegedi ÚVTE színeiben folytatja. Dr. Makra Zsolt további játéka még kérdéses. A 48. évében járó Ormai Zoltán kapusunk vállalta a további játékot, miként a gólerős Ajtai Miklós és a védőként ismert Mucsi Zsolt is. Továbbra is a rendelkezésemre áll Páll Bence (26), a remek irányító, lövő Németh Dániel néhány mérkőzés erejéig szintén. A kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund öccse, a 31 éves irányító, Fodor Ádám újra edzésbe állt. Szegedről igazoltuk a védő, átlövő Takács Gellértet (20) és a szélső, Mikházi Mátét (19). A Neptun VSC-ből érkezik a center és szélső poszton bevethető, Sóvári Gergely (22).

Idén nem neveznek OB II-es csapatot, viszont az ottaniak közül többen is vállalták a játékot. A célokról a vezetőedző így beszélt: – Két-három nehéz év vár ránk, amikor nem lehet más célunk, mint a kiesés elkerülése. Eközben szeretnénk nyolc-tíz fiatalt beépíteni a felnőtt csapatba, és eljutni oda, hogy a gárda a 2020-as évekre hetven-nyolcvan százalékban saját nevelésű játékosokból álljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában