Röplabda

2018.03.16. 11:54

Végleg Békéscsabára kerül-e a Magyar Kupa-serleg?

Döntő után döntő. Diadal után újabb diadal? Sokan felteszik ezt a kérdést a múlt hétvégi nagyszerű békéscsabai sikerrel zárult női röplabda Közép-európai Liga finálét követően, amikor Dobi Edináék a cseh VK UP Olomoucot gyűrték le öt szettben, elképesztő izgalmak közepette. Vasárnap újabb finálé, a Magyar Kupa végjátéka következik az Érd Arénában, amit a Linamar-Békéscsabai RSE sorrendben harmadszor nyerhet meg.

Gajdács Pál

Az idei kihívó a Magyar Kupa-döntőbe kilenc év után eljutó Fatum Nyíregyháza szeretné megfosztani őket az elmúlt két évben őrzött serlegtől. Szabolcsban nagyon komolyan gondolják, hogy idén nemcsak a kupában, hanem az Extraligában is megdöntik a viharsarki egyeduralmat. Céljaik eléréséért kissé szokatlan módon a kupadöntő előtt váltották le az eddigi vezetőedzőt Horváth Andrást.

A Ciprusról hazatérő Hollósy László foglalhatja el a kispadot, azonban Horváth sem távozik a klubtól, ő lesz a másodedző ezután. Az érdekes húzás elsülhet jól is és rosszul is. A nyírségiek válogatott kerettag liberója, Tóth Fruzsina elmondta, hogy ez a klubvezetés döntése volt, amit a játékosok tudomásul vettek, és igyekeznek kizárólag a mérkőzésre koncentrálni, s megszerezni a trófeát.

S hogy mit mond Hollósy László?

– Régi vágyunk és komoly célunk volt, hogy bejussunk a Magyar kupa döntőjébe, ugyanis ez már régóta nem sikerült Nyíregyházán. A Békéscsaba ellen szeretnénk felszabadultan játszani, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtani – nyilatkozta a fiatal szakember a Magyar Kupa-döntőre kiadott műsorfüzetben.

Egy azonban bizonyos: a Békéscsabai RSE ettől függetlenül esélyese a párharcnak, a friss nemzetközi kupagyőzelem még jobban összekovácsolta a csapatot, és vasárnap este az Érd Aréna küzdőterére egy elszánt, a címét megtartani akaró egységes csapat fog megérkezni, akiket minden bizonnyal több száz békéscsabai fanatikus fog biztatni.

Dobi Edina, a Békéscsaba csapatkapitánya a Magyar Röplabda Szövetségben megtartott sajtótájékoztatón kifejtette, az együttes több játékosa még nem rendelkezik Magyar Kupa elsőséggel.

– A Közép-európai Liga-diadal nem tett jóllakottá minket, sőt még éhesebbek vagyunk, újabb trófeákat szeretnénk nyerni. Tisztában vagyunk a klub célkitűzéseivel, erősen és egységesen szállunk csatába vasárnap.

Alberto Salomoni, a Békéscsaba vezetőedzője így tekintett a döntő elé:

– Az álmunk az, hogy harmadik alkalommal nyerjük meg egymás után a Magyar Kupát a BRSE-nek, ráadásul ebben a szezonban egy új csapattal. A Nyíregyháza kitűnő ellenfél, így nagy küzdelmet várok a döntőben az aranyéremért.

Mivel a BRSE az előző két kiírást megnyerte, így vasárnapi sikere esetén végleg hazaviheti azt, hiszen ezesetben sorozatban harmadszor nyeri el a klub. A találkozót azok is nyomon követhetik, akik nem tudják elkísérni Érdre a csapatot, hiszen azt vasárnap 18 órától az M4 Sport élőben közvetíti. Ugyanezen a napon 15.30-tól a bronzéremért a Vasas Óbuda és a Jászberény feszül egymásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában