sporthétfő

2018.08.13. 19:41

Több sportág mutatkozott be a csabai főtéren, de a röpisek arattak

Hétfőn délután ismét sportolókkal népesült be a megyeszékhely főtere. Ezúttal hét egyesület sportolóival – többek között bunyósokkal, ejtőernyősökkel, és karatésokkal – találkozhattak az érdeklődő fiatalok, és idősebbek. A legtöbben az ötszörös bajnok Békéscsabai RSE női röplabdázóira voltak kíváncsiak.

Miközben a Békéscsabai RSE utánpótlásnak tagjai már javában ütötték a labdát a kifeszített szalagok fölött, egyre csak gyűlt a tömeg a Sas patika előtt. Majd fél ötkor megérkeztek a felnőtt csapat tagjai, és a szakmai stáb. A közös fényképezkedés után Kormos Mihály szakmai igazgató nyilatkozott lapunknak.

– Nagyon hasznos ez a kezdeményezés, amelyet a város vezetett be évekkel ezelőtt, hiszen így a nyár folyamán hétfőnként az érdeklődök testközelből megismerkedhetnek a megyeszékhelyen található hatvan-hetven sportággal, és azok képviselőivel. Mi évente kétszer veszünk részt a Sporthétfő programjában. Az iskolai szezon vége után június végén-július elején röplabdatábort szervezünk, és annak egyik csoportja vett részt a legelső Sporthétfők egyikén. Akkor csaknem száz gyerek ütötte önfeledten a labdát. A másik alkalom pedig augusztus közepén-végén van, amikor már a felnőtt csapatunk edzésbe áll, és így a szurkolók itt láthatják először a következő szezonra készülő keretet, amelyben az új szerzemények is bemutatkoznak a nagy közönségnek.

Arra a kérdésre, hogy halad a csapat felkészülése az új idényre, a következőket mondta a szakember. – A múlt hétfőn kezdtük a lányokkal a munkát. Jelenleg a tizenhárom tagú keretből Ksenija Ivanovic és Lucija Mlinar hiányzik, akik hazájuk válogatottjával készülnek az augusztusi Eb-selejtezőkre, Ők a tervek szerint szeptember első hetében csatlakoznak majd a többiekhez. A felkészülés jelenlegi szakaszában a tizenegy lány naponta két-három edzésen vesz részt. Általában a délelőtti edzések során a konditeremben kezdünk, majd labdás edzéssel folytatjuk a munkát a sportcsarnokban. Délután labdás edzés szerepel a programban. A lányok nagyon elszántan, szorgalmasan dolgoznak. Mint korábban már elmondtam ez a csapat lesz a legszerethetőbb, amely pályára lép békéscsabai színekben, hiszen tagjai közül mindenki a szakmai tudáson kívül, emberileg is nagyon értékes, és egymást segítő játékosokból áll.

A bajnoki esélyekről, és a nemzetközi kupaszereplésről is beszélt Kormos Mihály. – Úgy gondolom, hogy a most következő bajnokság mezőnye erősebb lesz mint a tavalyi volt. Az Újpest öt új légióst igazolt, a Vasasnál kiváló lengyel edző ült le a kispadra, és a Nyíregyháza is erősített. A Jászberénynek nem ismerjük az új külföldi röplabdázóit. Kiélezett bajnokság várható, amelyben mi mindig győzni akarunk. A szövetség döntése értelmében ősztől két magyar játékosnak mindig a pályán kell lennie. Mi kedvező helyzetben vagyunk, hiszen tíz magyar röplabdásunk van, és a kerethez érkező új játékossal együtt csak négy légiósunk lesz. A nemzetközi porondon is szeretnénk minél jobban szerepelni, a Bajnokok Ligájában, és a MEVZA-kupában is igyekszünk tisztességesen helytállni.

Készülnek a karatésok is

Miközben néztük a Békéscsabai Lakótelepi SE karatésait, akik kick-light szabályrendszerben küzdenek, Gregor László hét danos mester elmondta, a jövő hónapban rendezik Jesoloban a junior és kadet kick-boksz világbajnokságot, amelynek indulói közül Kürti Bonita, és Zsilák Viktória tartott bemutatott az érdeklődőknek. A két tehetséges fiatal Dohányos András edző irányítása mellett végzi a felkészülést, és szeretne minél jobb eredményt elérni majd a világ legjobbjainak megmérettetésén. A szeptemberi vébéig, a felkészülés finisében még edzőtábor vár a lányokra.

Fotók: Imre György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában