kézilabda

2018.06.19. 18:50

Tizennyolc csapatot versenyeztetett idén a Békéscsaba DKSE

Éremátadással zárta le a 2017–18-as szezont a Békéscsaba Diák Sport Egyesület. A legnagyobb rangadókon találkozunk akkora tömeggel, mint amekkorát a minap megtartott évzárón láttunk a klub otthonául szolgáló Kazinczy Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában.

G. P.

A fiatal klub összes csapata felsorakozott a játéktéren. A sportolókat és edzőiket Forczek Győzőné, a klub elnöke üdvözölte, megköszönve az egész évi helytállást, bár az eredményeket látva helyesebb, ha úgy fogalmazunk, hogy remeklést.

– Szép évet zártunk. A különböző korosztályokban tizennyolc csapattal vettünk részt, ami nagyon nagy szám – jegyezte meg Forczek Győzőné. – Az elsősök, vagyis az U7-esek már most nagyon ügyesek, a szabályokat is szépen elsajátították. Az U8-as korosztályban két fiú és egy lánycsapatot versenyeztettünk, akik veretlenek maradtak. Az U9-esekről oktatófilm készült a Magyar Kézilabda Szövetség megbízásából, büszkén mondhatom, hogy mindent meg tudtak csinálni. E korosztályban egy-egy fiú és lánycsapat versengett. Az egy évvel idősebbeknél a fiúk egy vereséget szenvedtek, a lányok egyet sem, jár nekik az elismerés! – mondta mindenki Vera nénije és az egész csapatot kihívta a küzdőtérre, hogy ajándékokkal köszönje meg az egész évi teljesítményt.

Az U14-esek a serdülő III. osztály, Dél-keleti csoportjában a dobogó második fokáig jutottak, soraikból került ki a gólkirály, Varga Mihály személyében. Ezzel a sikerrel búcsúzott a csapattól Felföldi Gábor edző, akinek a munkáját – kiemelve még Forczek Győzőné erőfeszítéseit – a szülők is megköszönték gitárszó kíséretében. A serdülő I. osztályú csapat a 6., míg az ifjúságiak az I. osztály- Keleti régiójában a 8. helyen végzett.

Beküldött fotó

A legnagyobbak a vegyes összetételű, ifjúságiakkal alkotott csapat a rendkívül kiegyenlített, erős NB II-es felnőtt bajnokság Dél-keleti csoportjában harmadik lett, ráadásul a gólkirályt is mi adtuk, Felföldi Gergő személyében. – Jól dolgoztak Vólent János edző irányításával. Két játékosunk, Balogh József és Balázs Olivér távozik, amiért szomorúak vagyunk, de egyben örülünk is, hogy kiérdemelték más csapatok figyelmét – fejezte be Forczek Győzőné.

Az éremátadás után az ilyenkor szokásos közös fotózkodás következett, majd az iskola udvarán vendégül látták a sportolókat, vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában