labdarúgás

2018.08.17. 18:40

Televíziós rangadón az Előre Egerszegen

Vasárnap 18 órakor a hetedik helyezett Zalaegerszegi­ TE otthonában lép pályára az NB II.-ben a tabella második helyén álló Békéscsaba 1912 Előre csapata­. Az előző évben csak az utolsó fordulóban biztosította­ NB II.-es tagságát a zalai együttes, ezért jelentős változások történtek a klubnál, teljesen új szakmai stábbal vágtak neki az új idénynek.

V. L.

Ebben a szezonban a hazaiak célja az élmezőnybe kerülés, ennek érdekében érkezett a korábban a Fradi vezetőedzőjeként is dolgozó Nagy Tamás a csapat kispadjára, és sok új labdarúgó is jött, miután a nyáron nem kevesebb mint tizenhat játékos távozott a klubtól.

Boér Gábor, a Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője így vélekedik az esélyekről: – A héten ugyanúgy készültünk a ZTE ellen, mint a többi­ mérkőzésre. Tudjuk, hogy komoly tervek vannak a nagy múltú, zalai klubnál, és hogy ennek érdekében jelentősen erősítettek. A tévés rangadón – amely mindig plusz motivációt jelent a labdarúgóknak – szeretnénk győzni, ami nem lesz könnyű feladat, de az első három fordulóban szerzett hét pont úgy érzem, hogy kellő önbizalmat adhat a társaságnak arra, hogy eredményesen szerepeljünk Zalaegerszegen is. A csapat szombaton ebéd után utazik el majd a Dunántúlra, és este edzést tartunk. A keret tagjai közül Szatmári vírusos megbetegedéssel bajlódik, de a többiek rendelkezésemre állnak. Csak közvetlenül a találkozó előtt jelölöm ki a pályára lépő együttest.

A Zalaegerszegi TE a nyáron jelentősen erősített. Leigazolta az NB I.-es Mezőköved csatárát, Novák Csanádot, érkezett a hórihorgas, szerb–magyar állampolgárságú, korábban a magyar élvonalban több klubban is szerepelt támadó, Szasa Popin. Szintén az élvonalból, a Puskás Akadémiától szerződtették Madarász Márkot. A korábban Békéscsabán is megfordult, legutóbb a Nyíregyházában szerepelt csatár, Gajdos Zsolt is a zalaiakhoz került. A tehetséges, fiatal kapus, Zöldesi Illés kölcsönbe került az NB I.-es Kisvárdától a ZTE-hez.

Balázs Zsolt a kölcsön után visszatért Siófokról, míg Kulcsár Kornél Mosonmagyaróvárról tette át székhelyét a zalai megyeszékhelyre. Kónya Kornél Pécsről, Kiss Máté Gyirmótról igazolt a ZTE együtteséhez.

Külföldi, de magyar játékjoggal rendelkező labdarúgók is érkeztek a csapathoz, így Eszékről Zoran Lesjak és Aljoša Vojnović jött a zalaiakhoz a nyári átigazolási időszakban.

A ZTE eddig öt pontot gyűjtött az NB II.-ben, a nyitányon győzött 3–2-re Siófokon, majd hazai pályán 1–1-re végzett a Csákvárral. Legutóbb az ETO FC Győr otthonában szerzett egy pontot, egy gól nélküli döntetlennel.

A találkozót az M4 Sporttévé élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában