Labdarúgás

2018.10.21. 17:16

Szünet után fordított a Tiszakécske

A küzdelmes mérkőzésen a lelkes házigazdák szünet után előbb egyenlítettek, majd a győzelmet is megszerezték.

Fotó: Szentirmay Tamás

Tiszakécske–Békéscsaba 1912 Előre 2–1 (0–1)

Labdarúgás NB II-es mérkőzés, Tiszakécske, 700 néző. V.: Horváth T. (Szalai D., Kis Z.). Tiszakécske: Molnár M. – Juhász (Kalmár, a 65.), Kardos, Csáki, Sváb – Károly (Kirchner, a 65.), Tölgyesi, Horváth A. (Szabó L., a 30.), Kocsis G., Huszti – Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Szabó István. Békéscsaba: Ribánszki – Pilán (Nagy S., a 13.), Viczián, Szélpál N., Zahorán – Hursán, Mezei, Király (Sinanovics, a 77.) – Gránicz, Urbin, Szatmári. Vezetőedző: Boér Gábor.

Sárga lap: Csáki és Viczián, a 45., Batizi-Pócsi, a 47., Kocsis G., az 56., Ribánszki, a 81., Molnár M., a 90. percben.

Szögletarány: 2:9 (2:4).

Fotó: Szentirmay Tamás

35. perc: Zahoránt buktatták a 16-oson belül a hazai védők, a játékvezető 11-et ítélt. A büntetőt Szatmári biztosan értékesítette, 0–1.

69. perc: többen is hibáztak a csabaiak közül, így Batizi-Pócsi egyenlíteni tudott, 1–1.

81. perc: Batizi-Pócsi lábát Ribánszki elhúzta a16-oson belül, a kapus sárga lapot kapott, a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőből Kardos biztosan lőtt a kapuba, 2–1.

A csabaiaknál felépült sérüléséből Pilán Márkó, és elfoglalta helyét a védelem jobboldalán. Az újonc hazaiaknál két volt Előre-játékos szerepelt a kezdőcsapatban, Tölgyesi Viktor és Károly Bálint.

Az esős időben lejátszott mérkőzésen az első tíz percben kiegyenlített játék folyt a pályán. A 13. percben kényszerű csere következett a vendégeknél, a sérült Pilán Márkót Nagy Sándor váltotta. Az első negyedórában szöglet után veszélyeztetett kétszer is a Békéscsaba. A 23. percben Gránicz lépett volna ki kecsegtető helyzetben, de a hazai védők szerelték. A 27. percben Király lövését védte a fiatal Molnár kapus. A félidő második felében fölénybe került a lila-fehér együttes, előbb Gránicz szabadrúgása akadt el a tiszakécskei sorfalban, majd Zahorán 13 méteres lövése szállt kapu fölé. A 35. percben 11-esből vezetést szerzett az Előre. Három perccel később Mezei nem tudott pontosan célozni Urbin kiugratása után. A 42. percben kellett először védenie Ribánszki kapusnak.

Fotó: Szentirmay Tamás

Fordulás után erősítettek a hazaiak, de a csabai védelem jól verte vissza a támadásokat. A 48. percben Szatmári átadása után Mezei lőhetett, de a labda elakadt a védőkben. A kécskeiek keményen játszottak, ezt igazolja, hogy közülük ketten is sárga lapot kaptak a második félidő elején. A hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, ezért a 65. percben Szabó István kettős cserét határozott el. A 67. percben Szatmári szabadrúgása elakadt a védőkben, Gránicz ismételhetett, de ezúttal is mentettek a kécskeiek. Két perccel később egyenlített a házigazda, Batizi-Pócsi révén. A hajrában a Tiszakécske 11-eshez jutott, amit értékesített, így a hazaiak fordítani tudtak. A küzdelmes mérkőzésen a lelkes házigazdák szünet után előbb egyenlítettek, majd a győzelmet is megszerezték a sok helyzetet kihagyó vendégek ellen. Jó: Sváb, Tölgyesi, Batizi-Pócsi, ill. a csabaiak közül senki se nyújtott átlagon felüli teljesítményt.

Boér Gábor: – Nem mondok semmit sem, mert akkor nagyon sok mérkőzésre eltiltanának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában