röplabda

2018.01.23. 19:37

Szoros első szett után biztosan győzött a Casalmaggiore

Kedden este telt ház előtt zajlott a békéscsabai városi sportcsarnokban a női CEV-Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzése. A 2016-os Bajnokok Ligája győztes olasz Pomi Casalmaggiore szoros első szett után magabiztosan nyert 3:0-ra a négyszeres bajnok Linamar-Békéscsabai RSE csapata ellen, ezzel jelentős lépéselőnybe került a visszavágóra.

Gajdács Pál

Linamar-Békéscsabai RSE–VBC Pomi Casalmaggiore (olasz) 0:3 (–20, –14, –15)

Röplabda CEV-kupa női mérkőzés a legjobb 16 közé jutásért, visszavágó. Békéscsaba, 2000 néző. V.: Nuno Maia (portugál), Kiril Nyeszterenko (orosz). Békéscsaba: Mlinar 8, Dobi 6, Koseková 2, Ivanovics 9, Pekárik 5, Fresco 9. Cs.: Molcsányi (liberó), Szpin, Bodnár, Petrenkó. Vezetőedző: Alberto Salomoni. Casalmaggiore: Martínez 8, Lo Bianco 1, Sztevanovics 14, Drews 15, Startevic 8, Guiggi 6. Cs.: Siressi (liberó), Balkestein-Grothues, Zago 3, Rondo. Vezetőedző: Cristiano Lucchi.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 5:3, 8:5, 13:10, 15:15, 17:20, 19:20, 19:23. 2. szett: 3:2, 5:5, 7:13, 9:16, 13:19, 14:24. 3. szett: 0:3, 2:9, 10:13, 10:16, 15:23.

Nagy elánnal kezdett a Békéscsaba, 7:4-nél már időt is kért az olaszok edzője. Három-négy ponttal vitt a magyar csapat, amely a hálónál és a mezőnyben is remekül védekezett. A vendégek óriási magassági fölényben játszottak, nem kevesebb, mint nyolc (!) 185 centinél magasabb játékost vonultattak fel, mégis a csabai lányok uralták az 1. játszma első szakaszát. A cremonaiak felvéve az utazósebességet, 15-nél utolérték a kék-fehéreket, majd át is vették a vezetést, mire Alberto Salomoni kért időt. Kölcsönösen rossz szervákkal fej-fej mellett haladtak a csapatok, de már Sztevanovicséknál volt az egy-két pontos előny. Időkérés itt, időkérés ott, 17:20-után megkezdte a felzárkózást a Csaba, de a balkezes amerikai Drews vezérelte, rutinosabb itáliaiak végül kiharcolták a szettlabdát, amit értékesítettek is.

 

Felváltva vezettek a csapatok a 2. szett elején, az első technikai szünetben a Pomi volt hajszállal kedvezőbb helyzetben. Míg a hosszabb és erősebb kispaddal rendelkező olaszok kulcsemberei egyenletesen jól teljesítettek, addig hazai oldalon Fresco és Ivanovics is visszafogottabb volt, nem véletlen, hogy már korán meglépett a Casalmaggiore. Nem úgy ment Dobiéknak, ahogy az első játékban, nem is volt túl elégedett a magyar csapat trénere. A csabaiak egy-egy szép megoldásokkal vétették észre magukat, de az olasz gárda sokkal határozottabban játszott és 21 perc játék után pontot tett a játszma végére.

A 3. játékban sem változott a játék, sőt, a csabaiak kissé kedvetlenné is váltak, nehezen születtek a pontok, a lombardiaiak pedig megerőltetés nélkül játszottak és az 1. technikai szünetben már hat egységgel vezetett az ellenfél. A játszma feléhez közeledve lábra kapott a Csaba, megpróbált utána eredni vendégeinek, három pontra meg is közelítette Lo Biancóékat. A folytatásban azonban már nem sok babér termett a viharsarkiaknak, az olaszok pedig a holland Balkestein-Grothues nyitása és egy rossz sánc után nem hibázták el az első meccslabdájukat.

A párharc első felvonása után 1–0-ra az olasz csapat vezet.

Alberto Salomoni: – Amíg az olasz csapat tudott váltani, addig mi sajnos nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában