röplabda

2018.01.18. 13:05

Somogyi vendégeket várnak pénteken Békéscsabára

Öt napon belül harmadik extraligás párharcára készül a négyszeres magyar bajnok Linamar Békéscsabai RSE női röplabdacsapata. Alberto Salomoni lányai az UTE, majd a Jászberény elleni összecsapásokat követően pénteken 18 órai kezdettel az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapatával találkoznak Békéscsabán.

G. P.

A viharsarkiak a decemberi újpesti fellépés óta a hazai, és a nemzetközi mérkőzéseken sem hibáztak, a kedden nagy reményekkel Békéscsabára látogató Jászberénynek sem adtak lehetőséget még egy szett megnyerésére sem. Pedig Alberto Salomoni, a BRSE edzője két kulcsjátékosát is pihentette, sem a feladó Barbora Koseková, sem a liberó, Molcsányi Rita nem lépett pályára, akiket azonban kiválóan helyettesített a fiatal Petrenkó Brigitta, illetve a Molcsányihoz hasonlóan ugyancsak válogatott Szpin Renáta. A többi magyar riválishoz képest legyen bármennyire is bő a békéscsabaiak kerete, az erőt be kell osztani, s a két pihentetett játékos szolgálataira nagy szükség lesz a keddi Pomi Casalmaggiore elleni hazai CEV-kupa nyolcaddöntőn.

Az ellenfél azon csapatok közé tartozik, amelyik okozott már nehéz perceket a csabaiaknak, elég, ha csak a novemberi somogyi Magyar Kupa negyeddöntőt említjük, ahol egy szettet el is loptak Mlinaréktól, de másik kettőben is komolyabb erőfeszítésre késztették akkori vendégeiket. A somogyiak az elmúlt években folyamatosan lépegettek előre a hazai rangsorban, három 9. és három 8. hely után tavaly a 7. pozíciót szerezték meg. Az 2017–2018-as évad első részében pedig az elmúlt évek legjobb eredményét elérve, bejutottak a felsőházba, ahol az eddigi egyetlen találkozójukon alaposan megnehezítették a Fatum Nyíregyháza dolgát, három, roppant szoros játszma után szenvedtek Szabolcsban vereséget. Az sem mellékes, hogy Nyíregyházán a még tavaly decemberben, a Vasas Óbuda elleni mérkőzésen súlyos térdsérülést szenvedő alapember, Háfra Dominika nélkül álltak helyt.

A somogyiaknál Fábián Fanny, Nevena Iricsanin, Leidgeb Noémi, Kanizsai Dorottya személyében fél csapatnyi volt békéscsabai játszik.

Az Extraliga éllovasa pénteken 18 órakor látja vendégül a Kaposvár csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában