judo

2018.10.17. 18:02

Sóczó Rebeka ifjúsági országos bajnok

Cegléd adott otthont vasárnap az idei ifjúsági B korcsoportos judósok országos bajnokságának. A rangos viadalon több mint húsz egyesület, 282 versenyzője küzdött az érmekért. A Békés Megyei Kano Judo SE két tehetséges fiatal sportolóval képviseltette magát Cegléden.

beol.hu

Újabb országos bajnokot köszönthettek a Békés Megyei Kano Judo SE vezetői, és ifjú judósai a verseny után, ezúttal Sóczó Rebeka szerzett bajnoki címet az egyesületnek, aki a hölgyeknél a 70 kg-osok mezőnyében állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Soczó Rebeka ebben az évben több idősebb korcsoportos országos bajnokságán is tatamira lépett: az I. osztályú felnőtt bajnokságon bronzérmes lett, az U23-asoknál ezüstérmet szerzett, és a bajnoki sorozat végén saját korosztályában aranyérem tulajdonosa lett.

Gyáni János edző elmondása szerint: Rebeka az utóbbi időben a különedzések és a technikai képességfejlesztéseknek köszönhetően sokat fejlődött. Olyan versenyző, aki ha fellép a tatamira mindent megtesz a győzelemért, ehhez a harciassághoz kezdik hozzáépíteni a jobbnál jobb technikai elemeket, így nagyon magas szintre juthat ebben a sportágban. A szakember szerint az egyesület ifjú reménységeihez tartozik, és amit ebben az évben produkált az példaértékű teljesítmény.

A bajnokságon a serdülő Szentandrászki Gréta is megmérettette magát az idősebbek között, a legnépesebb súlycsoportban bejutott a legjobb 16 közé. Gyáni János edző szerint kora ellenére nem volt különbség ellenfeleihez képest sem technikailag sem taktikailag, ezt a versenyt csak edzésnek, és tapasztalatszerzésnek fogták fel mivel Gréta fiatalabb, és saját korosztályának országos bajnoksága a fő cél, ami még csak novemberben következik, ahol az 57 kg nagy esélyeseként méretteti majd meg magát.

Még egy hír Szentandrászki Grétáról. A fiatal judós ebben az évben megpályázta, és meg is nyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából meghirdetett Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában