NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

2018.05.20. 20:12

Rangadót nyert az Előre

Hármat is bevertek a csabaiak.

Békéscsaba 1912 Előre—Nyíregyházi Spartacus FC 3—1 (1—1)

Labdarúgás NB II-es-mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 1413 néző. V.: Németh Á. (Punyi, Márkus P.).

Békéscsaba: Ribánszki — Dlusztus, Szélpál N., Nagy S. — Pilán (Zahorán, a 82.), Király P., Nagy I. (Kiss L., a 72.), Szatmári I. — Gránicz, Viczián, Birtalan (Urbin, a 87.). Vezetőedző: Boér Gábor. Nyíregyháza: Jova — Szokol, Fodor, Kártik — Csilus (Sinanovics, a 61.) Holdampf (Forró, a 35.), Ötvös, Farkas M. — Pekár, Dragoner (Gajdos, a 76.), Rezes. Vezetőedző: Bozsik József.

Sárga lap: Jova a 92. percben.

Fotók: Imre György

Szögletarány: 7:9 (4:5).

20. perc: Jobb oldali szöglét után Dragóner fejjel továbbcsúsztatta a labdát, és Kártik a tulsó kapufánál három méterről a kapuba lőtt, 0—1.

29. perc: Király Patrik 30 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba, 1—1.

64. perc: Nagy István beadása után Birtalan lőtt Jova kapujába, 2—1.

84. perc: Gránicz szöglete után Birtalan 8 méterről lőtt a jobb alsó sarokba, 3—1.

Régen látott népes szurkolósereg látogatott ki vasárnap délután a Kórház utcába, ahol egy vérbeli rangadóra és egy nagy ünnepségre volt hivatalos a sok drukker. A Nyíregyháza a 20. percben megszerezte a vezetést, amire a hazaiak egy bombával válaszoltak.

Szünet után is mindkét kapus több bravúrt mutatott be, miután mindkét együttes gólra törően játszott. A csabaiak szereztek vezetést Birtalan révén, majd a hajárban ismét a lilák házi gólkirálya volt eredményes.

A Békéscsaba győzelmével még nagyobb lépéselőnybe került a bronzéremért folyó csatában a vetélytársakkal szemben, és a hátralévő két fordulóban már csak egy pontra van szüksége a harmadik hely megszerzéséhez. Jó: Király P. (a mezőny legjobbja), Ribánszki, Dlusztus, Viczián, Birtalan, Szatmári, ill. Jova, Fodor, Pekár.

Boér Gábor: — Le a kalappal a csapat előtt, a mérkőzést végig uraltuk. A szöglet után bekapott gyors gól sem fogta meg a csapatot, hamar rendeztük a sorokat és jól futballoztunk Király Patrik vezérletével. Megérdemelték a fiúk már ezt a sikert.

Bozsik József: — Az első félidőben jól védekeztünk, tudatosan adtuk át a területet a Békéscsabának. A fordulás után arra készültünk, hogy majd az utolsó fél órát megnyomjuk, de nem számoltunk azzal, hogy Ribánszki kapus ilyen jó teljesítményt nyújt.

 

További eredmények: Vác—Budaörs 1—1, Szolnok—Budafok 1—2, Győr—Sopron 3—2, Kisvárda—Szeged 1—1, Siófok—Kazincbarcika 1—2, Csákvár—Soroksár 1—2, Cegléd—Dorog 1—1, Mosonmagyaróvár—Gyirmót 3—0, ZTE—MTK 5—4.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában