NB I-es női kézilabda

2018.04.21. 18:01

Óvott a Budaörs a Békéscsaba ellen elveszített mérkőzés ügyében

A Budaörs óvást nyújtott be a Békéscsaba elleni csütörtöki bajnoki mérkőzés (25—26) hajrájában történtek miatt – olvasható a budaörsi NB I-es női kézilabdacsapat honlapjának szombati közleményében.

V. L.

A Budaörs Handball vezetősége „átfogó vizsgálatot követően” nyújtotta be óvását, mégpedig azért, mert „a felvételek tanúsága szerint a 60. percben, a budaörsi időkérést követően hosszú másodpercekig nem indult el az óra, és a vendégek győzelmet érő találata a rendes játékidő letelte után esett”.

A honlapon Kálóczi Imre, Budaörs Handball társadalmi elnöke a következőképpen indokolt: „A meccs végeredményét keserű szájízzel, de elfogadtuk, hiszen a második játékrészben nagyot küzdött a Békéscsaba a pontokért. Azóta számtalan megkeresést kaptunk az ország különböző településeiről, hogy az utolsó támadások előtt nem indult el időben az óra. A klub vezetősége megállapította, hogy a televízió felvételei egyértelműen bizonyítják ezt a tényt. Miután a Budaörs Handball mindig tisztességesen játszik, és a fair play szellemet oktatjuk a több mint 300 utánpótlás játékosunknak is, ezért jelen helyzetben nem tehetünk mást, mint hogy megóvjuk a meccset. Tesszük ezt azért, mert nem engedhetjük, hogy egyáltalán felmerüljön a gyanú, hogy a Budaörs Handball „önként lemondott a pontokról” anélkül, hogy élt volna az óvás lehetőségével, és ezzel befolyásolta a kiesés ellen küzdő csapatok sorsát. Sajnáljuk, hogy ez a helyzet kialakult, azonban bízunk az illetékesek bölcs döntésében, és bármi is legyen az MKSZ határozata, mi azt tisztelettel elfogadjuk.”

A 21 mérkőzést lejátszó Budaörs 13 ponttal a 10., a 20 mérkőzést maga mögött tudó Békéscsaba 8 ponttal a 12. helyen áll. A bajnokság 26 fordulós, és bár a budaörsiek kedvezőbb helyzetben vannak, matematikailag még egyik csapat sem lehet biztos a bennmaradásban.

A mérkőzésről korábban itt számoltunk be.

Fotó: Budaörs Handball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában