fekvenyomás

2018.08.15. 07:09

Ováció és tapsvihar fogadta a vésztői bajnokokat

Limuzin és vörös szőnyeg, erős emberekhez illő kőkemény rockzene – így, ünnepélyesen fogadták kedd este Vésztőn, a városháza előtt a Marvel Team SE azon versenyzőit, akik komoly sikereket értek el nemrég a franciaországi RAW (nyomóruha nélküli) fekvenyomó Európa-bajnokságon.

Licska Balázs

Megszólalt az AC/DC-től a Thunderstruck, majd begördült a szökőkút mellé a hófehér limuzin, benne a Marvel Team versenyzőivel, akik komoly sikereket értek el a kontinensviadalon: Balog Nátán, Cserna János, Cserna Petra és Szabó Lili aranyérmes lett, Csüllög Béla pedig az előkelő hatodik helyen végzett. A kocsiból kiszálló sportolókat sikítással vegyített ováció és vastaps, majd, amikor a színpadra álltak tűzijáték és piros-fehér-zöld füst fogadta.

A szpíker szerepét betöltő Molnár Sándor polgármester kiemelte, hogy az Európa-bajnokságon minden idők legsikeresebb szereplését produkálták a magyarok, 12 aranyérmet hoztak el, ezekből pedig négy Vésztőre került. A Marvel Team SE – mondhatni – szokás szerint bajnokot adott, de kimagasló, hogy egy versenyen ennyit. Szarvas Andrea vésztői szépségkirálynőt is megemlítve hozzátette: bízik abban, hogy a mostani sikerek egy folyamat kezdetét jelentik.

Molnár Sándor arról is szólt: bebizonyosodott, hogy nemcsak Budapestről, hanem vidékről is lehet sikereket elérni. Kiemelte: nagyjából 1,5 milliárd forintból a jövőben igazi sportkomplexum épül Vésztőn, sportcsarnokkal, uszodával, wellness-részleggel, illetve a Marvel Team SE is ebben a létesítményben kap majd egy modern edzőtermet a tervek szerint.

A Marvel Team SE neve nem csak Vésztőn, immár egész Európában ismert – hangsúlyozta Szabó Gézáné, a város alpolgármestere. Aláhúzta: az egyesület bizonyította, hogy folyamatosan is lehet kiváló eredményeket produkálni, ehhez lemondásra, akaraterőre, kitartásra, kellő családi háttérre és megfelelő szakmai munkára van szükség – ebben kiemelte Berke Loránd tevékenységét.

Fotók: Imre György

Berke Loránd elmondta: 22 éve egy garázsban készültek a versenyekre, de mostanra beérett a kitartó munka gyümölcse. Egy-egy emlékplakettet adott át a sportolóknak. Majd szólt arról, hogy a minap találkozott Arnold Schwarzeneggerrel – akinek visszaadta azt a trófeát, amit a sztár 1969-ben nyert és ami kalandos úton Berke Lorándhoz került. A Terminator aláírta a vésztői zászlót, amit Berke Loránd átadott Molnár Sándor polgármesternek.

A versenyzők nevében Csüllög Béla mondott köszönetet az önkormányzatnak és a Marvel Team SE támogatóinak, hogy részt vehettek az Európa-bajnokságon, nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy ünnepélyesen fogadták őket. A felkészülés során jól esett nekik az, hogy bátorító szavakat kaptak a vésztőiektől. Azzal zárta: mindent megtesznek, hogy még messzibb vigyék Vésztő hírét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában