Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok

2018.09.20. 18:18

Öt Békés megyei utazik az ifjúsági olimpiára Buenos Airesbe

Budapesten, a MOM Kulturális Központban ünnepélyes keretek között fogadalmat tettek csütörtökön a 15 nap múlva, október 6-án kezdődő Buenos Aires-i, 3. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra készülő magyar sportolók. A 79 fős csapatot dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is köszöntötte.

Békés megyéből az Orosházi Spartacus Birkózó Klub birkózója, Szél Anna, a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia párbajtőrözője, Dékány Kinga és a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club középtávfutója, Apáti Bence, valamint két strandkézilabdás, az Orosházi FKSE-ben sportoló Melnichuk Viktor és Tóth Benedek vesz részt.

Buenos Airesben 20 sportágban összesen 79 magyar sportoló képviseli Magyarországot. A 3. nyári ifjúsági olimpia több mint 4000 sportoló részvételével 13 napon át tart majd október 6. és 18. között. A fiatalok 32 sportágban 286 versenyszám összesen 1250 érméért fognak megküzdeni.

A magyar fiatalok komoly hagyományokkal bírnak, hiszen Szingapúrban 51, Nanjingban 57 indulónk volt, és a nemzetek közötti nem hivatalos éremtáblázaton mindkét alkalommal a nyolcadik helyen végeztünk a korábbi ifjúsági olimpiákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában