labdarúgás

2018.09.22. 16:20

Nyert és továbbjutott az Előre

A szombati kupamérkőzésen az NB II.-es csabaiak irányították a játékot, több lehetőségük is volt, de azok kimaradtak.

V. L.

1908 Szentlőrinci AC–Békéscsaba 1912 Előre 0–3 (0–1)

Labdarúgás Magyar Kupa mérkőzés a 64 közé jutásért, Budapest, 250 néző. V.: Altorjay. Békéscsaba: Uram – Szalai (Király, a 65.), Dávid, Babinyecz, Zahorán (Szélpál N., a 46.) – Hursán, Lustyik, Viczián, Szatmári – Ilyés (Mezei, a 46.), Urbin. Vezetőedző: Boér Gábor.

33. perc: szöglet után az előrehúzódó, 16 éves Dávid fejelt a hazaiak kapujába, 0–1.

56. perc: csabai szöglet után a magasra felugró Babinyecz fejelte a labdát a fővárosiak kapujába, 0–2.

78. perc: Urbin egy szemfüles növelte a lila-fehérek előnyét, 0–3.

A szombati kupamérkőzésen az NB II.-es csabaiak irányították a játékot, több lehetőségük is volt, de azok kimaradtak. A félidő hajrájában góllá érett a vendégek fölénye, a 33. percben a fiatal Dávid Zoltán góljával megszerezték a vezetést a lila-fehérek, a nagy múltú, lelkes BLSZ I. osztályú házigazdák ellen.

A második félidőre kettőt cserélt Boér Gábor az Előre vezetőedzője. Továbbra is az NB II-es csapat diktálta a tempót, és az 56. percben növelte előnyét. A csabai együttes fölénye a 75. percben újabb gólt eredményezett, ezúttal Urbin talált a kapuba. A küzdelmes mérkőzésen meglátszott a két csapat közötti osztálykülönbség, a lila-fehérek megérdemelten jutottak a legjobb 64 közé a Magyar Kupában. Jó: Gálvölgyi I., Balogh T., ill. Szalai, Dávid, Szatmári.

Boér Gábor: – Szenvedős, küszködős kötelező győzelem volt, amivel elértük célunkat a továbbjutást. Vasárnaptól a keddi Győr elleni bajnoki mérkőzésre készülünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában