kosárlabda

2018.01.21. 13:47

Nem született meg az áttörés

A békésiek szombati vendéglátója azon csapatok soraiba tartozott, amely nem túl nagy távolságból követte a dobogósokat.

Tehetséges Fiatalok BP–Calle Pubfood Békés 79:69 (22:18, 27:18, 20:20, 10:13)

Kosárlabda NB I B-s férfi bajnoki mérkőzés. Piros csoport. Budapest, 50 néző. V. Sabáli, dr. Magyari, Kruk Melinda. Békés: Koma (18), Kertész (11/3), Krisztics (16/9), Zrínyi (2), Nagy B. (13/6). Cs.: Adebayo (6/6), Farkas, Papp (1), Bánszki, Gruda (2). Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A TF legjobb dobója: Kerkai (26/3).

A TF a mezőny egyik legjobban védekező alakulatai közé tartozik, még a legjobbakat is hetven pont alatt „tartja”, igaz nem is szerez sokkal többet a bajnoki mérkőzéseken.

Ehhez képest – az előbbi szokásukat megtartva – már az első két negyedben csaknem elérték az ötven egységet, köszönhetően elsősorban annak, hogy a békésieknek nagyon nem volt rendben a védekezése. Olyan lehetőségeket kínáltak fel a fővárosi fiataloknak, melyeket nagyon nem kellett volna. Ennek folyományaként olyan előnybe került a TF, amit a második félidőben lelkesedéssel és a feljavult játékkal sem tudott kompenzálni a viharsarki egylet. Ugyan kétszer is felzárkózott hat pontra, másodszor a mérkőzés végén, s ezt a félidőt hét ponttal meg is nyerte, mindez azonban nem volt elegendő a bravúrhoz, a várva várt idei első látogatóként elért sikerhez. Az utolsó percekben a Balog-csapat azért nem tudott még közelebb kerülni vendéglátójához, mert a büntetőket kiváló hatékonysággal értékesítette a Kerkai-vezérelte házigazda.

Balog Vilmos, a békésiek egyik felkészítője a mérkőzés elején főként a védekezést és úgy egészében a támadójáték hatékonyságát kérhette számon csapatán. Ezúttal igazán a játékvezetői működést sem hibáztathatták, nem rajtuk múlt, hogy a békésiek nem szereztek pontot.

Balog Vilmos: – Csapatszinten nem játszottunk jól. Még mindig hiányzik az idegenbeli siker, így továbbra is marad a küzdelem azért, hogy elkerüljünk a kieső zónából. Megyünk tovább, ám a következő mérkőzés sem ígérkezik könnyűnek, jövő szombaton ugyanis a dobogón tanyázó Veszprém együttesét látjuk vendégül.

A Calle Pubfood Békés következő HOYA Pannon Egyetem Veszprém elleni bajnokiját január 27-én, szombaton 17 órakor rendezik a békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában