vívás

2018.09.24. 13:53

Nem sok hiányzott a Magyar Kupában a békéscsabai házi döntőhöz

Beindult az őszi nagyüzem a korosztályos vívóknál is, a hétvégén a Magyar Kupa 1. fordulóját rendezték Budapesten. A békéscsabaiak nem panaszkodhatnak, hiszen két érmet is hazahoztak, az ifjúsági olimpiára készülő békéscsabai Dékány Kinga a legfényesebbet!

Gajdács Pál

A junior párbajtőrözőknél 76-an léptek pástra. A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia két pengeforgatót nevezett Dékány Kinga és Kazár Dóra személyében (Petri Renáta vakbélműtétje miatt hiányzott). Gond nélkül jutottak fel a főtáblára, ahonnan Kinga útja volt a simább a legjobb nyolcba. Dóra a táblán nagyon megszenvedett egy szlovák lánnyal, de fordított és egy tussal nyert.

A következő asszóban a Gyuláról elszármazott vasasos Kardos Edina ellen is vesztett helyzetből harcolta ki a továbbjutást. A nyolc között Dékány könnyedén vette az akadályt, majd az elődöntőben a honvédos Muhari Esztert változatos csörte végén verte egyetlen találattal. Mivel a végül bronzérmes Kazár nem bírt az utóbbi szezonban nagy formát futó Büki Lilivel, a fináléban a tatai lány várt Kingára. Galli Zsolt tanítványa rendkívül okosan, taktikusan vívott és az elejétől vezetve győzött.

A képen: Dékány Kinga, Galli Zsolt vezetőedző, Kazár Dóra. Beküldött felvétel.

– A verseny jó felmérése volt a nyár eleje óta elvégzett munkának. A Magyar Kupa az ősz első, de az ifjúsági olimpia előtti utolsó versenye volt Kingának – összegzett Galli Zsolt, aki Kazár Dóra teljesítményét is pozitívnak értékelte.

A kadet lányoknál a még újonc Oláh Lili a táblán két értékes győzelmet aratott, a 8 közé kerülésért veszített és 14. lett 68 versenyző között. Krnács Anna és Nagy Anna a 32 között zárt.

A fiúknál az AVA vívója, Keszthelyi Zsombor a kadet és a junior korosztályban is sisakot húzott. Mindkettőben bejutott a legjobb 16 közé, ám ott meg is állt. A junioroknál hiába vezetett 13:10-re a tapolcai Kauker ellen, végül ellenfele győzött, így meg kellett elégednie 120 induló között a 12. hellyel. A fiatalabbaknál egy tussal maradt alul és 98 induló között a 9., a remekül teljesítő klubtárs, Szabó Bence a 10., a kondorosi Tusjak Adrián a 11. helyen zárt.

Tartja előző szezonban mutatott formáját a kadet tőrözőknél a gyulai nevelésű, időközben klubot váltó és az FTC-be igazoló Horváth Soma, aki a rá jellemző magabiztossággal jutott el a 4 közé. Ott a törekvéses Makktól kikapott, de így is felállhatott a dobogó 3. fokára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában