Röplabda

2018.10.15. 13:11

Negyvennyolc órán belül újabb ütős ellenfél érkezik

Vasárnap este a Fatum Nyíregyháza ellen megszakadt egy fantasztikus sorozat Békéscsabán: a címvédő Swietelsky-Békéscsabai RSE női röplabdacsapata elveszítette a hazai pályán három éve fennálló veretlenségét a bajnokságban.

G. P.

A nagy sorozatok törvényszerűen véget érnek egyszer, így ennek a pillanatnak is el kellett érkeznie, de ezt a csabai szimpatizánsoknak nehéz elfogadni, hiszen a csapat a mérkőzés nagy részében jól, és előremutatóan röplabdázott, a látottak alapján nem érdemelt volna vereséget.

Azonban elég volt egy kis kihagyás a harmadik szett végjátékában, majd egy hosszabb a negyedik végén négy meccslabdánál, és máris vérszemet kapott az addig haloványabban teljesítő szabolcsi csapat.

Kesergésre nincs idő, hiszen ismét egy fontos mérkőzés következik. Kedden este a Slavia Bratislava érkezik a csabai katlanba, hogy a Közép-európai Kupa alapszakaszában megpróbáljon meglepetést okozni.

A szlovák ellenfél jól kezdte a sorozatot, hiszen két 3:1-es győzelemmel mutatkozott be, előbb a horvát Mladost Zagreb, utóbb a városi riválisuk, a szlovák bajnoki címvédő Strabag Bratislava ellen diadalmaskodtak.

A címvédő Békéscsaba egy nagy diadallal kezdett Olomoucban, és Molcsányiék egészen biztosan ezt a hullámot kívánják meglovagolni hazai pályán is, és győzelemmel folytatni a sorozatot.

Két arcát mutatta eddig a Swietelsky Békéscsaba: nem várt vereségek, árnyaltabb produkció, majd nagy győzelmek, és nemzetközi szintű játék váltogatta eddig egymást.

Kormos Mihály együttese lépésről-lépésre épül, az utolsó mérkőzés tanulságait levonva, kijelenthető, hogy idén is esélyese a csapat a bajnoki és kupakiírásoknak, de az esélyeket valóra is kell váltani! Kedden este a pozsonyiak ellen kell vissza találni a helyes ösvényre.

A találkozót két horvát játékvezető Bojan Bardic és Bruno Muha vezeti.

A mérkőzés kedden 18 órakor kezdődik a békéscsabai városi sportcsarnokban, melyet a Digi Sport 1 17.45-től élőben közvetít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában