atlétika

2018.03.20. 11:20

Négy békéscsabai bajnoki cím

Hihetetlenül nehéz körülmények között, zuhogó esőben, hidegben szélben kellett teljesíteniük a távot a futóknak a kecskeméti mezei országos bajnokságon.

G. P.

Békéscsabai részről Gregor László ezúttal sem okozott csalódást, ugyanis ismét megnyerte a bajnokságot. Nem volt egyszerű a feladata, többen is pályáztak a címre, így például Kazi Tamás, a magyar atlétika legjobb középtávfutója.

A verseny végére felázott, agyontaposott pályán a feltámadt viharos szél ellenére Gregor a nagyon kemény, 4 kilométeres két körön szétzilálta a mezőnyt és biztos győzelmet aratott. A csapat (Gregor László, Tábor Miklós, Diószegi Dávid) a kiváló 2. helyet szerezte meg, alig lemaradva a debreceni csapattól.

A békéscsabai felnőtt és utánpótláskorú lányok is kitettek magukért, a felnőtt csapat a 4. helyen végzett, míg az utánpótlás lányok aranyérmet szereztek. Mihály Réka futása kiemelendő, aki az egyéni versenyben 2. lett. A juniorok futása szoros, nagy küzdelmet hozott, a tavalyi győztes Pavuk Tíra kemény küzdelemben nyert.

Az ifjúsági fiúk népes mezőnyében fölényes és magabiztos papírforma győzelmet ért el Apáti Bence, aki szintén „varacskos disznó” módjára küzdött meg az égi elemekkel.

A serdülő csapat (Kovács Ákos, Karsai Gábor, Marton Balázs) a kiváló 3. helyet hozta annak ellenére, hogy az egyéni győzelemre is esélyes Szabó Ádám az utolsó pillanatban beteg lett. Csak dicsérni lehet minden indulót, igazi „férfias” küzdelem volt mindenki részéről.

Békéscsabai eredmények. Férfi felnőtt, 8 km: 1. Gregor László. Csapat, 8 km: 2. Békéscsaba (Gregor, Tábor, Diószegi). Utánpótlás, 8 km: 7. Diószegi. Ifjúsági, 6 km: 1. Apáti Bence. Serdülő, 4,5 km: 6. Kovács Á. Csapat, 4,5 km: 3. Békéscsaba (Kovács Á., Karsai, Marton). Női felnőtt, csapat, 6 km: 4. Békéscsaba (Pap Cs., Mihály, Váczi). Utánpótlás, 6 km: 2. Mihály R. Csapat, 6 km: 1. Békéscsaba (Mihály Réka, Zahorán Petra, Szabó Krisztina). Junior, 4,5 km: 1. Pavuk Tíra.

Az ob felvezetéseként került sor hagyományosan az „Álom Jövő” futamokra, ahol szintén országos szintű megmérettetésre került sor. Az U11-es korosztályban a békéscsabai csapat kiemelkedően szerepelt, hiszen ketten is dobogóra állhattak fel egyéniben. Vaszkán Milán a 2., Reisz Nándor pedig 3. helyen végzett. A csapat harmadik tagja, Pipis Zsombor az 5. helyen végzett. Az U13-as korosztályban a megyeszékhelyi csapat 66 helyezési ponttal a 6. helyen végzett. Csapattagok voltak: Reisz Dániel, Karsai Patrik és Vaszkán Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában