Labdarúgás

2018.02.25. 16:05

Megérdemelt gyarmati győzelem

A második félidőben a kettős csere a támadások intenzitásának növelésére irányult a vendégek részéről.

V.L.

Dunaharaszti MTK–Füzesgyarmati SK 1–3 (1–1)

Labdarúgás Felkészülési-mérkőzés. Dunaharaszti, 100 néző. Füzesgyarmat: Fildan – Vincze (Zádori I., 73.), Raducu (Nagy T., 84.), Toca, Varga M. (Bakk, 84.) – Sipos (Kis Sz., 60.), Villand (Nagy S., 84.) – Bajnók (Urbán, 63.), Popescu, Pataki – Zádori S. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

A két NB III-as együttes felkészülési mérkőzésén a gyarmatiaknál Hajdú István iskolai vizsgái, Kőrösi Norbert betegség miatt hiányzott, Lukács Zsombor pedig a pénteki edzésen szenvedett deréksérülést, azért hagyta ki az utolsó tesztmeccset. Az első perctől kezdve a gyarmati lábakon járt a labda, a hazaiak kontránkra rendezkedtek be. A zárt védekezésük ellenére a 10. perctől Bajnók Imréék többször is mögéjük tudtak kerülni.

A 21. percben azonban jött a feketeleves: egy előrevágott labdát Toca Bogdan fedezett volna a kapusának, de nem vette észre, hogy Kovács G. nagy vágtát kivágva lecsapott a szabadon hagyott labdára, és Fildan mellett is elhúzva, az üres kapuba lőtt, 1–0. A vendégek egyenlítése sem sokat váratott, a középkezdés után szöktették a jobbhátvédként fellépő Vincze Dánielt, aki három védőn áthámozva magát éles szögből nem a beadást, hanem a lövést választotta, és a labda a kapuban kötött ki, 1–1.

A második félidőben a kettős csere a támadások intenzitásának növelésére irányult a vendégek részéről. A szándék hamar realizálódott, a 65. percben Pataki labdáját a berobbanó Raducu az ötösről fejelte védhetetlenül a léc alá, 1–2. A 72. percben végleg eldőlt a találkozó sorsa, Varga Márkó labdaszerzése után Popescu három mezőnyjátékost, majd a kapust is kicselezve gurított a hálóba, 1–3. A meccs érdemi része ezzel le is zárult, bár a gyarmatiak továbbra sem vettek vissza a tempóból. Az utolsó tíz percben három kihagyhatatlannak tűnő ziccerük is kimaradt. G.: Kovács G. (21.), ill. Vincze (22.), Raducu (65.), Popescu (72.).

Króner Péter: – Értékmérő meccset játszottunk, ami rámutatott a hibáinkra. Csalódott vagyok, mert azt hittem, hogy a párharcokban nagyon erősek vagyunk, de pont ebben maradtunk alul a legszembetűnőbben. Gratulálok a vendégeknek, akik egy masszív csapat benyomását keltették.

Boros Tibor: – Ismét szeretném megköszönni a lehetőséget a hazaiaknak, hogy fogadtak bennünket. Három olyan komoly védelmi hibát is vétettünk az első félidőben, amit mindenképpen javítani kell a rajtig, de a mezőnymunkát illetően ismét sikerült előrelépnünk. Öröm volt számomra, hogy sok tudatos elem visszaköszönt a játékunkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában