atlétika

2018.01.21. 11:04

Márton Anita meglökte a vb-szintet

Magabiztos versenyzéssel nyerte Márton Anita az idei első versenyét, a fedett pályás Budapest-bajnokságot.

A Kopp Békéscsabai AC súlylökője 18,23 méterrel győzött, amit tőle szokatlan módon elsőre teljesített, nem pedig a lassan legendás hatodik dobásából – de hát itt sokkal kisebb volt a tét, és majdnem négyméteres előnnyel bizonyult a legjobbnak a versenyszámban.

– Nyersen is sikerült meglökni a világbajnokságra a szintet, amely 18,20 volt – mondta az nso-hu-nak Márton Anita. – Azért a mairól tudni kell, hogy első viadal volt, én pedig versenyről versenyre tudok javulni, meg korán is volt nagyon, gyakorlatilag időarányosan két héttel az eddigi szezonok előtt járunk. Úgyhogy ez elég jó eredmény kezdésnek, és ebből próbálunk tovább építkezni a következő hetekben, hogy a márciusi világbajnokságra érjem el a csúcsformát.

Az immáron a Bp. Honvéd SE színeiben versenyző Baji Balázs az előfutambeli 7,78-as idejéből kerek egy tizedmásodpercet faragva a döntőben 7,68-cal ért elsőként célba a 60 m-es gátfutásban.

A gyulai Süli Richárd 1:55,64 perces idővel a 4. helyen végzett a 800 m-es futásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában