atlétika

2018.06.19. 19:20

Márton Anita két számban is indul

Sorrendben ötödik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron a felnőtt országos bajnokságot.

G. P.

Knipl István, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnökségi tagja a kedden Székesfehérváron megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy jó versenyt vár, mert az elmúlt évek magyar atlétasztárjai is jelen lesznek – tette hozzá.

Hirt Károly, a rendező Alba Regia Atlétikai Klub elnöke kiemelte: bár utánpótlás akadémiaként az alaptevékenységük a sport iránt érdeklődő fiataloknak edzéslehetőséget, fejlődést biztosítani, azért jó eredményekben is reménykednek a felnőtt bajnokságon.

Tölgyesi Előd versenyigazgató elmondta: a verseny lehetőséget biztosít arra, hogy az év fő nemzetközi eseményeire – ifjúságiak Európa-bajnokságára, a juniorok világbajnokságára, valamint a felnőttek Európa-bajnokságára – az atléták szintet teljesítsenek.

A háromnapos bajnokságon 17 egyéni és két váltószámot rendeznek mindkét nemnek. A legnépszerűbb versenyszám a 800 méter: a férfiaknál 26-an, a nőknél 25-en terveznek rajthoz állni.

Az év férfi sportolója, Baji Balázs 110 m gáton tavaly a fehérvári pályán országos csúcsot futott. A békéscsabai Márton Anita súlylökés mellett diszkoszvetésben is esélyesként lép a dobókörbe, akárcsak a férfiaknál a diszkoszvető Kővágó Zoltán. A férfi kalapácsvetés várhatóan Halász Bence és a hazai színekben induló Pásztor Bence párharcát hozza. Női 100 gáton kiélezett versenyre lehet számítani Kozák Luca, Kerekes Gréta, Sorok Klaudia és a hétpróbázó Krizsán Xénia között.

A klasszikus sprintszámban, 100 méteren címvédésre készül az ARAK már Eb-szinttel rendelkező bajnoka, Szabó Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában