atlétika

2018.06.24. 19:36

Márton Anita a súlylökés mellett diszkoszban is verhetetlen

Ahogy az elmúlt években mindig, ezúttal is a székesfehérvári Bregyó közi Regionális Atlétikai Központ adott otthont a 123. országos atlétikai bajnokságnak. A Kopp Békéscsabai AC esélyesei nem okoztak csalódást, Márton Anita mindkét számában győzött, és Gregor Lászlót sem tudták legyőzni a számában.

G. P.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A népes küldöttséggel – főként a fiatalabb korosztályt soraiban tudva – utazó békéscsabai csapat első jelentős eredménye természetesen Márton Anita nevéhez fűződött, aki sorrendben tizenharmadszor lett szabadtéri súlylökő magyar bajnok. A klasszis másik számában, diszkoszban is győzött, ami szintén nem jelentett meglepetést.

Márton Anitának már pénteken dobókörbe kellett lépnie a selejtezőben, hangolva a szombati döntőre. Eperjesi László versenyzője természetesen az első helyen abszolválta a napot, majd másnap a döntőt is, amit 17,76 méteres dobással nyert meg.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

– A formám még nem az igazi, de kevés versenyem volt az utóbbi időszakban és az országos bajnokság is csak egy állomása a felkészülésnek – értékelte súlylökő eredményét a magyar szövetség honlapján Márton Anita, aki hozzátette: az idény főversenye az Európa-bajnokság lesz, ahol szeretne 19 méter felett lökni, reményei szerint ez elég lehet a dobogóhoz.

Anita vasárnap is versenyzett, mégpedig diszkoszvetésben és a nyíregyházi Kerekes Dórát (51,49 m) megelőzve 56,85-el érte el az ob legjobb eredményét.

A vasárnapi „főműsoridőben” elrajtoltatott 5000 méteres futás mezőnyéből magasan kiemelkedett Gregor László, aki éppen hét másodpercet vert az őt üldöző KARC-os Palkovits Istvánra. Tóth Sándor futója 14:25,66 perccel nyerte meg a bajnokságot. Klubtársa, Diószegi Dávid 15:29,74-el 13.

Férfi diszkoszvetésben két csabait is találtunk a fináléban, Szebegyinszki Richárd 47,53 méterrel a 7., Kovács Róbert 44,08-al a 8. lett.

Rúdugrásban két békéscsabai volt érdekelt, Braun Barbara 3,30 méterig jutott, és nem került a döntőbe, Döme Adél ugyanakkor 3,40-et. Ezt az eredményt a legjobbak között is megismételte és ez a 7. helyhez volt elegendő.

Gerelyhajításban nem jött ki a lépés Bogdán Annabellának, aki 45,50 métert dobva lemaradt a dobogóról, 5. lett. A győztes MTK-s Moravcsik Angéla 55,42 m-t ért el.

Döntőbe várták és be is jutott oda Kovács Miklós, aki a 200 méteres síkfutásban 22,13 másodperccel hetedikként ért célba. Döntőben futhatott a fiatal Zahorán Adrienn is 800 méteren, aki 2:13,95 perccel 6. lett.

A női 400 m-es gátfutásban a békési Nyeste Sára 1:05,21 perces idővel a 7. helyen végzett. Magasugrásban a rutinos Horváth Anikó 169 centiméterig jutott, ami a 6. legjobb eredmény a mezőnyben.

Nem jelentett meglepetést a honvédos dr. Baji Balázs győzelme, a 13,39 másodpercet jegyzett 110 gáton.

Pénteken egyébként hat, szombaton tizennégy, míg az ob utolsó napján tizennyolc döntőt rendeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában