Torna

2018.10.19. 14:06

Makra Noémi sérülése ellenére is bizakodó a vb előtt

Jövő csütörtökön a katari Dohában megkezdődik a női és férfi tornász-világbajnokság. A magyar női válogatott tagjai csütörtökön tartották meg utolsó itthoni edzésüket, melyen a gyakorlatok finomították, majd csomagoltak és utaztak is a közel-keleti arab emírségbe.

Gajdács Pál

Glasgow, 2018. augusztus 4. Makra Noémi bemutatja gyakorlatát felelmás korláton a glasgow-i torna Európa-bajnokság nõi csapatversenyének döntõjében 2018. augusztus 4-én. A Böczögõ Dorina, Dévai Boglárka, Makra Noémi, Péter Sára és Fehér Nóra alkotta magyar együttes nyolcadik helyezést ért el. (MTI/EPA/Neil Hall)

A nőknél az ugrás regnáló világbajnoka, Dévai Boglárka sérülés miatt nem indul a megmérettetésen, Böczögő Dorina azonban egy év kihagyás után vesz részt ismét világversenyen és ott lesz az utóbbi években sok nehézséggel, sérüléssel, betegséggel megküzdő békéscsabai Makra Noémi is.

A 20 éves tornásznőt már dohai szállodaszobájában értük utol.

– Minden esélyünk megvan arra, hogy bejussunk a legjobb huszonnégy csapat közé – kezdte az esélylatolgatást Noémi, aki egy nem túl jó hírről is beszámolt. – Sajnos egy hete az egyik edzésen részleges bokaszalag-szakadást szenvedtem, így az eredetileg vállalt négy szer helyett csak felemás korláton és gerendán indulhatok. Utóbbin azóta már a leugrást és egy elemet kihagyva edzettem. Bizakodó vagyok, remélem, addig tovább javul az állapotom.

Noémi elmondta, hogy magyar idő szerint pénteken délelőtt érkeztek meg Dohába, ahol egy négycsillagos szálloda 22. emeletén foglalták el a helyüket.

– Jelen pillanatban a célkitűzés, hogy az olimpiai kvalifikációs rendszerben, a csapat kvalifikációs rendszerében továbbjussunk – mindezt már Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya mondta az M4 Sportnak. – Van egy-két kirívó esetünk, mint például Dévai Boglárka, aki most két olyan ugrással rendelkezik, hogyha itt lenne, akkor minden bizonnyal megcélozhattuk volna az összetett finálét. Az ő távolmaradásával ezek a reményeink szertefoszlottak. Nekünk a csapatkvalifikációra kell törekednünk.

A hat fős női csapatot Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Al-Salty Dália, Makra Noémi, Fehér Nóra és Péter Sára alkotja.

A válogatottnak a legjobb 24 csapatba kellene bekerülnie. A mieink október 23-án lépnek szerekhez a pódiumedzésen, majd két nappal később a 3. csoportban Ukrajna, Németország, Portugália és Észak-Korea társaságában kezdik meg a küzdelmeket.

Az idén januártól ugyan már az MTK Budapest színeiben versenyző, de a korábbi klubjához, Békéscsabához ezer szállal kötődő kétszeres olimpikon Böczögő Dorina egy év kihagyás után indulhat újra világversenyen.

A 26 éves kiválóság remek főpróbát tartott, hiszen a szombathelyi challenge világkupán nagyon erős, szép gyakorlattal győzött, mi több, 60 pontot összegyűjtve pályafutása során másodszor szerezte meg az összetett győzelmet.

A férfiaknál a Vecsernyés Dávid, Kardos Botond, Boncsér Krisztián, Babos Ádám és Ryan Sheppard alkotta csapat versenyez a vébén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában