atlétika

2018.08.14. 14:33

Kovács Barbara még fiatalnak számít a gyaloglók mezőnyében, nagy jövő várhat rá

A sérült Márton ­Anita hiányában egy atléta képviselte a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club színeit­ ­Berlinben, a 24. Atlétikai ­Európa-bajnokságon. Gyaloglásban Kovács Barbaráért szoríthattunk, aki a kontinensbajnokság finisében szombaton állt rajthoz. Mint arról ­lapunk is beszámolt, Germán Tibor tanítványa 1:39:35-ös időeredménnyel a huszonnegyedik helyen ért célba a 20 kilométeres versenyen.

Gajdács Pál

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 19. Kovács Barbara (j) és Récsei Rita a Rio de Janeiró-i nyári olimpia nõi 20 kilométeres gyaloglásában 2016. augusztus 19-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Spiriev Attila, a Magyar ­Atlétikai Szövetség sportigazgatója értékelte a magyar szereplőket, és kitért Kovács Barbarára is, aki a tavalyi világbajnokságon jobb formában volt, mint most, de ez általában igaz a tavalyi és az idei évre vonatkozóan.

– Kora alapján ő is a 2023-as (remélhetően) budapesti­ ­világbajnoki csapat tagja ­lehet, és addig is sok világversenyen vehet részt – írta ­Spiriev a MASZ honlapján.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

E véleménnyel Germán ­Tibor, Kovács Barbara edzője is egyetértett. – A tavalyi esztendeje valóban jobb volt, hiszen akkor két percet javított az egyéni csúcsán – mondta Germán Tibor. – Van egy jó évünk, majd egy nem annyira jó, viszont a gyaloglók­ között a maga ­huszonöt évével még nagyon fiatalnak számít­, és már most elmondhatjuk azt, hogy indult a három legnagyobb világversenyen, olimpián, ­világbajnokságon és Európa-­bajnokságon. Természetesen sem az idővel, sem a helyezéssel­ nem vagyunk elégedettek.

A női versenyt a tervezetthez képest két órával később rajtoltatták el, mert a pálya ­fordulójának közelében gázszivárgást észleltek. A hiba elhárítása után 9 helyett 11 órakor, a férfimezőnnyel együtt indították el a női verseny­zőket.

– Barbara már bemele­gített, s várta a rajtot. Hirtelen­ nem is értettük, hogy mi történt, kijöttek a tűzoltók, majd ­kiderült, hogy később rajtolunk. Ez megzavarta ­Barbarát, ­később újra be kellett melegíteni. Lélektanilag ez visszafogta, de így is tisztességesen végigment a távon, ­ebben a helyzetben ­kihozta magából a maximumot. Ritka az, amikor ezen a távon egyszerre versenyezzenek a férfiak és a nők. ­Nagyon sokan voltak a pályán, és a rajtnál a férfiak­ valósággal állva hagyták a ­nőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában