Golf

2018.09.19. 14:29

Két trófeát is őrizhet a vitrinjében Tar László

Két címet, a szeniort, és a férfit is megszerezte Tar László a szlovákiai Hrubaborsán megrendezett Green Resort Golf Klub bajnokságán. A 66 éves békéscsabai golfozó a vándor-, és az üvegserlegek mellé kedvezményt és személyre szóló parkolóhelyet is kapott a rendezőktől.

G. P.

Mint a verseny nevében is benne van, ez egy resort, ami azt jelenti, hogy a pálya körül felépített lakások találhatók, amit a golfozni vágyok bérelhetnek, megvehetnek. Többek között itt rendezték meg már három alkalommal is szlovák bajnokságot. A verseny stroke play formában bonyolódott, vagyis a handycap nem számított a végelszámolásnál csak az ütésszám. Tar László harmincadik volt az erősorrendet tekintve, tehát elméletileg huszonkilencen jobbak voltak nála a kezdéskor.

Beküldött fotó

– Amikor befejeztem a versenyt, arra gondoltam, hogy a szeniorok között jó eredményt érhetek el, mert jól játszottam, de ennél többet nem. Összecsomagoltam és várakoztam, hiszen akkor még a pályán volt legalább hetven versenyző – kezdte beszámolóját a békéscsabai golfozó. – Két óra várakozás után szóltak, hogy jó eredményt értem el, a teljes mezőnyt tekintve holtversenyben az első helyen állok, amit a szabályok szerint playoff rendszerben kell eldönteni. Tehát számomra azt jelentette, hogy két címet is nyerhetek, a szeniort, és a férfit is. Újra golffelszerelést öltöttem, kimentem a tizennyolcas lyukhoz, hogy eldöntsük ki a jobb. A pályát mintegy nyolcvan versenyző vette körül, akik természetesen nem nekem szurkoltak. Sorsolás után a szlovák rivális kezdett, nem túl jól, én pedig a biztonságra törekedve taktikusan próbáltam kihasználni a minimális előnyömet. Ez bevált, mert a harmadik ütésnél reszkírozni kényszerült, aminek az lett a vége, hogy vízbe ütötte a labdáját. Innen már csak rajtam múlt, hogy nyerek vagy sem. Nem hibáztam, sőt a labdám a zászlótól fél méterre állt, úgy hogy a rivális sportszerűen kezet nyújtott, gratulált, és végre megkaptam a kiérdemelt tapsot is. Szlovákiai golfklubban első magyarként tudtam bajnokságot nyerni, és egyszerre mindjárt kettőt – mondta büszkén a békéscsabai golfozó.

Tar László az idei évéhez hasonlót még nem élt meg, ami nyerési szériát illeti, már húsz fölött jár, és még nincs vége. A héten rendezik meg a Samsonit tour osztrák döntőt, 21-én Mittersilben, ahol kvalifikálhatja magát a várhatóan a Mauritiusban jövő tavasszal rendezendő fináléra. Október 1–4. között a hagyományos lignanói verseny következik, ahol Tar már négyszeres győztes, majd november 2–9. között lesz Lisszabonban a Zöld Zakó verseny, amelyre szintén van meghívója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában