torna

2018.07.17. 14:22

Két békéscsabai tornász az Európa-bajnokságon

A felnőttek árnyékában a juniorok is küzdöttek a szereken a tornászok Budapesten megrendezett szerenkénti országos bajnokságán. A tét itt is az Európa-bajnoki részvétel volt, s örömmel számolunk be arról, hogy a fiataloknál is lesz békéscsabai induló Glasgow-ban.

G. P.

A sérülése után visszatérő Makra Noémi felemás korláton kivívta a részvételt az augusztus 2–5. között a skóciai Glasgow-ban rendezendő Európa-bajnokságra. A 21 éves kitűnőség Budapesten, a női szövetségi kapitány Draskóczy Imre és Kelemen Márta csoportjában dolgozik, de továbbra is a Torna Club Békéscsaba színeit képviseli. Nos, nem ő lesz az egyedüli békéscsabai Skóciában, hiszen Szujó Hanna a hétvégén bizonyította, rászolgál a bizalomra.

A Zsilinszki Tünde és Petrovszki Pál kezei alatt pallérozódó ifjú tehetség a szerenkénti bajnokság első napján két negyedik helyet könyvelhetett el, az egyiket ugráson, a másikat felemás korláton. A vasárnap már egészen jól alakult, ugyanis gerendán a legprecízebb, legerősebb gyakorlata volt az övé, talajon pedig a második hely lett az övé.

– Nagyon örülünk, hogy Hanna élt a lehetőséggel és az Eb előtti utolsó fellépésen így tornázott – kezdte egyik felkészítője, Zsilinszki Tünde. – Dicséret illeti Purguly Zsuzsannát is, aki gerendán dobogós lett és a magyar junior válogatottban az első számú tartalék lehet az Eb-n. Abban bízunk, hogy Hanna megőrzi ezt a formát az Európa-bajnokságig. A jövő hetet még a budapesti felkészítő edzőtáborban tölti Petrovszki Pál edzővel, hogy azután elutazzon Glasgow-ba.

Szerenkénti országos bajnokság, juniorok. A TC Békéscsaba versenyzőinek eredményei. Ugrás: 4. Szujó Hanna 12,800, 6. Purguly Zsuzsanna 12,350, 7. Szarka Laura 11,900. Felemás korlát: 4. Szujó Hanna 11,000, 6. Purguly Zsuzsanna 8,400, 7. Szarka Laura 7,500. Gerenda: 1. Szujó Hanna 13,000, 3. Purguly Zsuzsanna 11,500, 8. Szarka Laura 8,900. Talaj: 2. Szujó Hanna 12,800, 5. Purguly Zsuzsanna 11,300, 6. Szarka Laura 10,700.

Szót kell még ejtenünk Szabó Mónikáról is, aki a hétvégén békéscsabaiként a felnőttek között versengett. Három szeren is pontszerző helyen zárt, ugrásban 5., felemás korláton és gerendán egyformán 7. lett.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában