Kézilabda – galéria

2018.01.17. 19:50

A játék és az eredmény miatt sem kell szégyenkezniük

A győriek legnagyobb sztárja, a közelmúltban 2000. bajnoki gólját szerző Görbicz Anita nélkül érkezett a Bajnokok Ligája-győztes Győr Békéscsabára.

Gajdács Pál

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Győri Audi ETO KC 26–35 (8–17)

Kézilabda NB I-es női bajnoki mérkőzés, Békéscsaba, 2000 néző. V.: Asztalos, Bárkányi. Békéscsaba: GYÖRKÖS – Farkas K. 2, KOVACSEVICS 7, Giricz 3, Mihálffy 1, Bottó, Walfisch 4. Cs.: Horvát (kapus), Szögi 1 (1), Vukajlovics 4, Pintér, Kovács A. 1, Gidai 2, Szarka 1. Vezetőedző: Horváth Roland. Győr: Grimsbö – Knedliková, MÖRK 7 (1), GROOT 4 (1), BROCH 7, Amorim 1, Puhalák 3. Cs.: Kiss É., Binó (kapusok), Hansen 3, Tomori 3, Fodor 1, Bódi 4, Pál 1, Afentaler 1, Varga E. Vezetőedző: Ambros Martín.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2.

Az eredmény alakulása. 5. p.: 1–2. 8. p.: 1–5. 15. p.: 3–9. 24. p.: 6–12. 29. p.: 8–16. 33. p.: 11–18. 38. p.: 12–22. 49. p.: 19–29. 53. p.: 20–33. 59. p.: 25–34.

A győriek legnagyobb sztárja, a közelmúltban 2000. bajnoki gólját szerző Görbicz Anita nélkül érkezett a Bajnokok Ligája-győztes Győr Békéscsabára, rajta kívül azonban nem volt klasszis hiányzója a kisalföldi vendégeknek.

Indítások után a holland Broch két találata jelentette az első két eseményt a mérkőzésen, majd Szögi ejtette át szó szerint a kapuba beálló Kiss Évát, aki nem számított erre a megoldásra. Sorozatos labadaeladások után a zöld-fehérek megpróbáltak ellépni, a 6. percben 1–4-nél, Horváth Roland ki is kérte az idejét. Úgy tűnt, hogy Györkös Rebekának sikerült átmenteni valamit a szombati, MTK ellen mutatott kiváló formájából, hiszen a 10. percben már a harmadik nagy védésénél tartott. A holland duó azonban így is gyártotta a gólokat.

A csabaiak igyekeztek felkeményíteni a védekezésüket, de a győriek rendre megtalálták a rést a falon. Új színt hozott a csabaiak játékába a csereként beálló Alekszandra Vukajlovics, aki hat perc alatt négyszer lepte meg a norvég Grimsböt. A félidő hajrájában egyre kisebb ellenállást tanúsított a Békéscsaba, Ambros Martín, a vendégek spanyol trénere nyugodtan cserélgethette embereit, játékosai kedvükre lőhették a gólokat és nem sok hiányzott ahhoz, hogy már a szünet előtt tízet számoljon a vendégszektort teljesen betöltő népes győri publikum.

A Csaba kezdte frissebben a második felvonást, Walfisch és Kovacsevics három perc alatt háromszor kínálta meg sikeresen lövéssel a győri kapust, míg a zöld-fehérek csak egyszer voltak eredményesek. A látogatók ezután kettesével kezdték el lőni a gólokat, Brochra és Mörkre mintha kevesebb figyelmet szenteltek volna a lila-fehérek. A 42. percben már jelentős, 12 gólnyi volt a differencia a csapatok között.

Ezután azonban hazai szempontból pozitív változás történt, a frissen beálló 19 éves kapus, Horvát Dorina kivédte Bódi hetesét, igaz az ismétlést már nem, de a társak így is felpörögtek, Kovacsevicséknek sikerült kicsit közelebb jönniük, sőt, a véghajrában Farkas Kata két góljával tízen belül került a csapat. Összességében a Békéscsaba tisztességesen helytállt a klasszis Győr ellen.

Horváth Roland: – A huszonhat lőtt gónak különösen örülök, a gólkülönbséget tíz alatt tartottuk. Bizonyos szituációkban sikerült megállítani őket.

Ambros Martín: – Az első félidőben jó tempót diktáltunk, és a második felvonásban is voltak jó időszakaink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában