röplabda

2018.02.23. 20:21

Jászberényben nyert a címvédő

Ismét a Jászberény ellen állt pályára a BRSE pénteken.

G.P.

Jászberény VT–Linamar-Békéscsabai RSE 0:3 (–23, –24, –17)

Extraliga női bajnoki mérkőzés. Jászberény, 300 néző. V.: dr. Árpás Krisztina, Vári.Jászberény: Miklai 9, Ivonkina 16, Bleicher N. 4, Genesis 8, Pintér 3, Adamenya 5. Cs.: Lékó (liberó), Bertók, Borsos 1. Vezetőedző: Deme Gábor. BRSE: Glemboczki 2, Nagy E. 5, Fresco 18, Mlinar 15, Bodnár 7, Petrenkó 7. Cs.: Molcsányi (liberó), Szedmák 1, Ludmán 1. Vezetőedző: Alberto Salomoni.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 8:7, 15:16, 21:20. 2. szett: 8:6, 14:16, 20:21. 3. szett: 6:8, 10:16, 14:21.

A sérült Szpin Renáta mellett Kszenija Ivanovics és Dobi Edina hiányzott a vendégcsapatból, utóbbi kettőt pihentette Alberto Salomoni vezetőedző. Ahogy a múlt heti kupatalálkozón, úgy most is rendkívül bátran és jól kezdett a Jászberény. A mérkőzés elején Pintér Andreának és Maria Ivonkinának is voltak remek leütései, s egyre inkább az volt a jellemző, hogy a hazaiaknál volt az előny. Adamenya váratlan húzásai, vagy Miklai Zsanett ejtése nyomán továbbra is rendkívül kiélezett volt a szett, 22:20-nál időt is kért Alberto Salomoni, majd 22:22-nél Deme Gábor cselekedett ugyanígy. Elképesztő izgalmak közepette azonban végül behúzta az első játszmát a Békéscsaba.

Jól kezdte a 2. játszmát a Jászberény, 4:0-nál időt is kértek a vendégek. A rendkívül fegyelmezett hazai játéknak köszönhetően 11:7 is állt az eredményjelzőn. Ezután azonban lendületbe jöttek a dél-alföldiek, s néhány jó nyitással és leütéssel 11:13-ra fordítottak. 15:18-nál Deme Gábor ismét kénytelen volt magához rendelni a játékosait. A hazaiak további lelkesedése kevésnek bizonyult, 24:24 után már nem tudtak pontot szerezni, így ismét minimális különbséggel ugyan, de végül ezt a játszmát is megnyerte a BRSE.

Komoly nyomást gyakorolt vendéglátójára a Békéscsaba a 3. játék elején, az előny Bodnáréknál volt. Az első néhány percnyi csabai dominancia után ismét felváltva születtek a pontok, majd meglépett a Csaba, s hiába jött az újabb berényi időkérés, nem sikerült megtörni a vendégek hegemóniáját, így jöttek a cserék a hazaiaknál. Bár Alina Adamenya még remekül nyitott, ebben a szettben már nem tudták igazán kiélezetté tenni az eredményt.

Deme Gábor: – Az első két szettben jól játszottunk és akartuk a győzelmet. Az a pici plusz azonban mindig hiányzott a szettek végén a játékunkból, ami nélkül ez nem sikerülhetett. Alberto Salomoni: – Három kezdőjátékosom hiányzott és a helyettük pályára lépőknek ez remek tanulási lehetőség volt. Emellett a Jászberény kiválóan kezdte az első két szettet, ám a végjátékban sok hibát követett el – velünk ellentétben. Nagy elégedettséggel tölt el, hogy –eddig legalábbis – nem vetette vissza a teljesítményünket, ha cserét hajtottam végre csapaton belül.

 Fotók: Gémesi Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában