kézilabda

2018.10.16. 14:22

Ismét erős ellenfél Békéscsabán

Ebben a naptári évben még három mérkőzést játszik a bajnokságban az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE női csapata és mindhármat hazai környezetben.

G. P.

Szerdán 18 órai kezdettel az Érd, november 2-án a Kisvárda, zárásként november 17-én az Eger lesz a vendég. A névsorból kitűnhet, hogy reálisan az utolsó találkozón, az eddig még pont nélkül álló újonc hevesiek ellen lehet esély a győzelemre.

Bár az érdiek nem sziporkáztak az eddigi fordulókban (az Egert csak öt, az MTK-t két góllal verték, a Siófoktól pedig hatalmas pofont kapva 34–22-re kikaptak), csak a 6. helyen állnak, mégis a tavalyi bronzérmesről beszélünk, amelynek soraiban három régi ismerős, Gávai Szonja, Jovana Kovacsevics és Kisfaludy Anett is felbukkan majd. Mindhárman játszottak korábban az Előrében.

Kérdés, hogy Horváth Roland egyre jobban megfiatalodó csapatától vajon látjuk-e azt a megalkuvást nem ismerő, határozott játékot, mint legutóbb, a Siófok ellen, amikor az 50. percben még a lila-fehér mezes csapat vezetett?

– Számíthatunk olyan játékra, jó mérkőzést fogunk vívni az érdiek ellen, bár a végkimenetel kérdéses – vágta rá Horváth Roland, a Békéscsaba vezetőedzője. – Igyekszünk a fiatalokkal mindazt megtanítani, ami szükséges ahhoz, hogy tavasszal a számunkra hangsúlyos találkozókon eséllyel vehessük fel a harcot. Ha ehhez az kell, hogy negyvenhét gólt kapjunk egy meccsen, mint például Győrben, akkor az kell. Tudom, a saját fejemmel is játszom, de mivel nem várhatunk új játékosok leigazolására, így meg kell tennünk ezeket a lépéseket. Ez az egy esélyünk van.

Jó hír hogy Bottó Rózsa ujja rendbe jött, a szélső vállalja a játékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában