Kosárlabda

2018.02.24. 20:28

Hosszabbítás után veszített a Békés

Már a 2. felvonásban érezhető volt a játékvezetők egyoldalú bíráskodása.

G.P.

Budapesti Honvéd SE–Calle Pubfood Békés 97:94 (23:26, 21:12, 20:25, 20:21, 13:10)

Kosárlabda NB I B-s férfi bajnoki mérkőzés. Budapest, 200 néző. V.: Jurák, Sentényi, Nepp. Békés: KRISZTICS (41/33), Hajdu (8/3), KOMA (32/3), Kertész, Adebayo (3/3). Cs.: Zima, Balog G. (3/3), Nagy B. (2), Farkas (2), Gruda (3). Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Budapesti Honvéd legjobb dobója: Stefán (30).

Jól kezdett a Békés, fegyelmezetten játszott és az 1. negyed végére néhány pontos előnyt harcolt ki. Már ekkor remekül dobtak távolról a vendégek, hat hárompontosig jutottak. Az egész mérkőzésen jól játszó Koma Dániel kintről is eredményes volt, Krisztics pedig extrateljesítményt nyújtott a 41 pontjával és a 11 sikeres hárompontosával.

Már a 2. felvonásban érezhető volt a játékvezetők egyoldalú bíráskodása, akik a mérkőzés egészét tekintve a hazaiaknak 37, a békésieknek 22 büntetőt ítéltek. A félidő végére néhány pontos hazai előny alakult ki.

A 3. negyedben ismét jól teljesítettek kintről a vendégek, de a palánk alatt is szorgoskodtak, Komát nem tudták tartani. A 26. percben a játékvezetők Kertészt egy vitatható technikaival kipontozták, így Kriszticsre és Komára maradt a feladat, hogy szervezze a békésiek játékát. Jól szállt be a fiatal Balog Gábor a játékba, neki is köszönhető, hogy csapata tapadt vendéglátójára.

Az utolsó másodpercben döntetlen állásnál a Békés támadhatott, de Krisztics próbálkozásánál elütötték a kezét, a játékvezetők viszont nem láttak szabálytalanságot. Jöhetett a hosszabbítás, ahol felváltva estek a pontok és büntetőkkel a Honvéd jutott minimális előnyhöz, ami elég volt a győzelmükhöz.

Balog Vilmos: – A mérkőzés után gratuláltam a csapatnak, mert a fiúk nagy tartásról tettek tanúbizonyságot, nem foglalkoztak a külső körülményekkel, csak a játékra összpontosítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában