Ökölvívás

2018.09.18. 11:10

Harmadszor is magyar bajnok lett Juhos István

Gyöngyösön rendezték meg az elmúlt héten a junior országos bajnokságot.

G. P.

Beküldött fotó

A békési Surman Box Clubot két versenyző képviselte. A 80 kg-ban Juhos István mint címvédő lépett kötelek közé, az elmúlt évben ugyanis ő nyerte meg az országos bajnokságot. Klubtársa, Börzsei Kornél +80 kg-ban mérkőzhetett meg az elsőségért.

Beküldött fotó

A bajnokságon 38 női és 123 férfi versenyző küzdött meg a különböző súlycsoportok bajnoki címéért. A tét nem kizárólag a bajnoki címről szólt, hanem a soron következő korosztályos Európa-bajnokságon való indulási jogról is. Juhos István végig magabiztosan küzdött, határozott és helyenként igen kemény bunyót bemutatva győzte le ellenfeleit, akikre többször is számolni kellett a bírónak.

A döntő mérkőzés második menetében egy rossz lépést követően megsérült a lába, ami hátráltatta az utolsó menetben, de ennek ellenére nem volt veszélyben a győzelme. Magabiztosan szerezte meg a bajnoki címet és ezzel a jogot az oroszországi Eb-n való indulásra. Már tegnap edzőtáborba vonult. Börzsei Kornél is szépen küzdött, de neki nem sikerült a döntőbe jutnia és 3. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában