Küzdősport

2018.06.17. 13:42

Hangulatos környezetben küzdöttek a harcosok Gyulán

A sportról szólt a szombat este a gyulai várkertben, ahol a labdarúgó világbajnokság fejleményeit kivetítőn követhették figyelemmel a szurkolók, mindeközben a „szomszédban” a küzdősportot kedvelők körében már jól ismert Fight Night gála párharcai zajlottak.

Gajdács Pál

K-1-es és K-3-as mérkőzésekkel vezették fel az estét, majd a békési Surman Boxing Team fiatal kick-boxos múlttal rendelkező szarvasi fiatalja, Kovács Ákos vette birtokba a ringet, aki nagyközépsúlyban a szegedi SZTE-EHÖK SE bokszolójával, Berta Mátéval vette fel a küzdelmet, de nem bokszolták végig a négymenetesre tervezett mérkőzést, mert a szegedi kisebb sérülést szenvedett, és Kovács a 2. menetben technikai KO-val győzött. További bokszcsata szemtanúja lehetett még a szép számú közönség, a gyulai Bimbó Lajos a vésztői, de Kovácshoz és Bimbóhoz hasonlóan szintén Surman Zoltán által menedzselt vésztői Lázár Györggyel találkozott nagyközépsúlyban. Remek mérkőzésen Lázárnak eleredt az orra vére és a mérkőzésvezető a 3. menetben befejezettnek nyilvánította kettejük párharcát.

Az est második részét a nagy tehetségnek tartott 75 kilogrammos Hegedűs Máté vezette fel, aki a hazai kempó szövetség által támogatott újfehértói Szabó Tibor Benedek ellen mutatta meg tudását. A békéscsabai East Warriors harcosa végül a földön karfeszítéssel tette ellenfelének lehetetlenné a folytatást.

– Őt és a nyolcvanhat kilogrammos Hári Hunort is dicsérhetem, aki kempóban a paksi Gábor Péterrel vívott egy szép meccset. Hunor mindent betartott, amit csak megbeszéltünk, meg is nyerte a csatát – mondta a gálát követően Kiss Károly, az East Warriors edzője, aki még egy tanítványáért szoríthatott. A négy éve versenyző 61 kilogrammos Vincze Krisztián WMMA-ban vette fel a küzdelmet a nagyon tapasztalt, lényegesen több mérkőzéssel a háta mögött ringbe szálló debreceni Szögyényi Attila ellen. A kifejezetten élvezetes, küzdelmes és izgalmas csata extramenetben dőlt el a csabai fiú javára.

– A várt eredményeket hozták a srácok – összegzett Kiss Károly. – A program első felében K-1-ben ringbe lépő Thamó Barna és Medve Márton többre lenne képes, ha a lehetőségeik megengednék a több edzésmunkát. Thamó véleményünk szerint győzött, de a pontozók ukrán ellenfelét látták jobbnak. Medve első meccsén szerepelt, nagyon rövid ideje volt a felkészülésre, és kikapott a paksi Csontos Pétertől.

Vincze Krisztián mérkőzése előtt került sor a kunágotai, de az SZTE-EHÖK SE színeiben versenyző Niedermayer Bence és Lepsényi Zoltán (Pit Bull) kétszer 4 menetre tervezett WFC MMA magyar bajnoki összecsapására. Niedermayer remek meccsen kerekedett jól küzdő ellenfele fölé.

Az éjfél előtt nem sokkal befejeződő Fight Night gálát egy hat menetre tervezett bokszmeccs zárta, a nagyon tehetséges ifj. Surman Zoltán a nála 11 évvel idősebb, szerb Damir Gabrics ellen vette fel a küzdelmet kisváltósúlyban.

– Az első menetben bal és jobb elütésekkel szerettük volna „belőni” és közben távol tartani az ellenfelet, a másodiktól felütésekkel operálva, majd a harmadiktól növeltük volna a tempót – vázolta az elképzeléseket Surman Zoltán edző-édesapa. – Erre a szerb úgy nekirontott Zolinak, hogy már kiabáltam is neki, hogy „Vedd fel a harcot!”, végül komoly ütésváltások után a negyvenharmadik másodpercben padlózott Gabrics. Sajnáljuk, hogy ilyen hamar befejeződött a mérkőzés, mert szerettük volna felhasználni a nyári és őszi találkozóira való felkészülésben. Miközben a munka jórészét nálunk végzi, Kovács Ákossal együtt leszerződött a Feja Tibor Promotionhoz, akinek menedzselése alatt Zolival szeptemberben már a legnagyobb világszervezet, a WBC égisze alatt ifjúsági világbajnoki címmérkőzést szeretnénk vívni – tekintett előre Surman Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában