akrobatikus motorozás

2018.10.16. 17:22

Ha nincs a műszaki probléma, nagy meglepetést okoz Milán

Emlékezetes évet zár a szarvasi Podani Milán, a stunt riding, az akrobatikus motorozás egyik legsikeresebb hazai művelője, hiszen a nyáron a Hungaroringen megrendezett Street Freestyle Európa-bajnokság magyarországi fordulójában elért egyébként remek hatodik helyezése után néhány napja a németországi Kölnben először mutathatta meg tudását külföldön.

G. P.

Október 6-7. között rendezték meg az INTERMOT Nemzetközi Motorkerékpár és Robogó Vásárt, melynek keretében került sor a FIM Európa-bajnokság döntőjére. A rangos kölni eseményen Európa legjobb kaszkadőrei vettek részt, hogy hihetetlen attrakcióikkal, mutatványaikkal szó szerint fejre állítsák a fizikát. Sok ezer látogató előtt kellemes őszi időben, profi szervezés mellett versenyeztek a motorosok, így a még mindig nagyon fiatal, de a sok versenynek és a számtalan bemutatónak köszönhetően egyre rutinosabbá váló Podani Milán is.

Beküldött felvételek

A sportoló nem kis izgalommal készült arra, hogy a hazai pályák után a nemzetközi porondon is megmutassa kivételes tudását olyan mezőnyben, ahol többségében több éves profi versenymúlttal rendelkező sporttársakkal kellett megküzdenie.

A háromnapos kölni edzés után szombaton sikeresen kvalifikálta magát a mezőny ötödik helyére, amivel már eleve nagy meglepetést okozott. Vasárnap következett az ötperces program, ami előtt a Kawasaki motorjának alapjárata akkor még ismeretlen okból elkezdet ingadozni. A gyors beavatkozások sem segítettek a műszaki problémát megoldani, így az egyensúlyra épülő gyakorlatai nem úgy jöttek ki, ahogy arra készült és szerette volna kivitelezni. Ezzel a technikai problémával küzdve öt helyett csúszott vissza a mezőnyben, de így sem lehet szégyenkezni valója, amit ebben a helyzetben meglehetett tenni, azt véghez vitte.

Az önmaga számára felállított magas mércét igaz nem érte el, de sportélményekben, versenytapasztalatokban gazdagabban tért haza, amelyekből a következő viadalokon biztosan tud építeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában